Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Hej dziewczynki Fjorka ja tak miałam 20.10 miałam konizacje 26.10 miałam mieć okres i nic po trzech dniach od konizacj dostałam takie mocniejsze krwawienie ale myślałam że to krwotok po konizacji trwało to tylko jeden dzień wiec nie jechałam do szpitala po dwóch tygodniach była na kontroli i lekarz powiedział że to jednodniowe krwawienie mogło być okresem bo w macicy nie zebrała się krew teraz czekam na następny okres po konizacji i troche się boje bo naczytałam się zrośnięciu się szyjki po takim zabiegu i że wtedy trzeba ją udrażniać brrry masakra :/
-
Ale z Ciebie szczęściara Zania :D U nas już poszły trzy butelki i trzy pieluchy, coś jej się kompletnie pomieszało ;) Na szczęście zaraz weekend, tatuś przejmuje nocki a mama wreszcie się wyśpi, bo już widzi tylko na jeno oko ;) :D
Po konizacji już nawet plamienie prawie przeszło, martwi mnie tylko, że cały czas nie mam okresu, zawsze było 28 dni jak w zegarku... miał być w poprzednią sobotę i nic, potem we wtorek przed konizacją miałam takie lekkie plamienie (mam tak zawsze dzień lub dwa przed okresem). Do teraz nic. Stres? Miała tak któraś z Was?
-
white_lavender - od połowy październia-Warszawa
-
Jejku wasze dzidziulki takie maleństwa.. <3 karo powiedz ile czekałaś na termin?
-
Jejku wasze dzidziulki takie maleństwa.. <3 karo powiedz ile czekałaś na termin?
-
White_lavender ja mam 25 lat. W 2012 robiłam rozszerzony test na hpv na najbardziej onkogenne typy i wyszedł negatywny. Jestem też szczepiona na hpv. Cytologie robie co roku. Lipiec 2015 urodziłam córeczkę. Grudzień 2015 cyto lsil możliwość cin1. Luty 2016 kolposkopia- nie potwierdziła cytologii z grudnia. Czerwiec 2016 cyto gr II z dużym stanem zapalnym. We wtorek zrobiłam kolejną i czekam na wyniki... :/ Fjorka moja mala jeszcze spi☺
-
Dzień dobry :)
Mój syn ma 15 lat a Kluseczka niecałe 3 miesiące. Dzisiaj pobudka była o 3, więc mamy tutaj wesoło ;)
Wcześniej myśleliśmy z mężem o jeszcze jednym dziecku, ale ostatnio jakoś mi przeszło.
Czas na drzemkę :)
Miłego dnia :) <3
-
white_lavender, ja czekam cierpliwie na konizacje - mam w połowie grudnia. Za tydzień przyjmuje drugą dawkę szczepienia przeciwko zółtaczce. Pod koniec m-ca zalecane badania krwi i niby luz, az do wizyty u anestezjologa...
-
Ja mam dwójkę córa 10 syn 17, mam 35 lat i cieszę się, że są już duże bo teraz to by było niemożliwe.
Myślę, że po konizacji nie będziesz miała problemu z zajściem w ciążę. Udanego dnia dziewczynki <3
-
Zania1313 rok temu cyt 3 dysplazja dużego stopnia hsil itd pojechałam na wycinki i wyszedł cin I do obserwacji teraz znowu cyto wyniki kropka w kropkę takie same kolposkopia i wycinki ale teraz już w wynikach wycinkow stwierdzono małe ogniska CIN III no i ucinamy .. aaa jeszcze w między czasie robiłam test na HPV i oczywiście pozytywny typ 16. Dlatego właśnie tak siw boję że konizacja nie pomoże ze wytna pójdę na badania i sie okaże że znowu tam coś sie paprze .. :/ jeszcze jakiś czas temu umarła moja koleżanka 29 lat na raka jajnika wiecie jak to jest od razu człowiek sobie myśl i że skoro ona odeszła to może to spotkać i mnie a byłyśmy obydwie niezniszczalne. Zania1313 a Tobie Co? Fjorka przechwycaj i spr ale na pewno będzie dobrze!!! Dziewczyny a macie dzieciaki ? Planujecie jeszcze ?