Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Karolaols zależy od Twojego lekarza. U mnie był Cin3/cis na tarczy i ponoć w kanale też zmiany i miałam tylko konizacje.
  • 8 lat temu
    No bo tyle to powinno trwać. Może ten wynik cytologii jest zawyzony. Dużo dziewczyn tak ma. Ja mam 25l. w XII 2015 miałam lsil a w VI 2016 już gr.II teraz zrobiłam kolejną i czekam na wyniki. Też się boję że będzie już cin2/cin3 po waszych historiach... To jeszcze nie rak karolaols...wytna i.będzie z.głowy.
  • 8 lat temu
    Hej karolaols. Te ciny nas wszystkie zaskakują niestety. Może coś nie tak skrobneli ostatnio podczas cytologii i akurat nie trafili na największe zmiany. Jestem z Tobą Kochana. Kurcze aż serce boli słyszeć, że dzielnie walczysz z rakiem a tu jeszcze jakieś ciny Ci się przyplątały. <3 Z drugiej strony dobrze, że znaleźli je na czas i można go szybko rozwiązać. Jesteś silną młodą babeczką. Pewnie że dasz radę <3
  • 8 lat temu
    Powiedzcie mi jeszcze. Jeśli kolposkopia potwierdzi cytologie i powiedzmy w kanale będzie Cin 2 a na tarczy cin3/cis to cała szyjka do wycięcia?
  • 8 lat temu
    Ja jestem po prostu zaskoczona ze nagle z Cin 1 przeskoczylam na Cin 3 kurde myślałam że to przynajmniej zajmie kilka lat.
  • 8 lat temu
    Agnieszka76 dziękuję Zania1313 lsil w cyto miałam w lutym, pod koniec marca w kolpo potwierdzenie i teraz w październiku powtozylam cytologie...
  • 8 lat temu
    Karolaols matko, faktycznie nie ciekawie. A w między czasie (od cytologii lsil) nie Powtarzalas cytologii?
  • 8 lat temu
    Whie_lavwnder przykro mi z powodu przyjaciółki. Też mam swoją "przyszyta siostrw" tak na siebie mowimy-siostry z wyboru. Miesiąc przed moim ślubem okazało się ze ma guza mózgu. Walczy dzielnie radio i chemioterapia już pół roku prawie. W następnym tygodniu okaże się czy przyniosła efekty. Już się nawet nie modlę bo nie mam wiary :(
  • 8 lat temu
    Hej dziewczyny wracam do Was po pół roku nieobecności... Wylaczylam się na pół roku z forum w ogóle żeby czuć się "zdrowsza". Ale oczywiście kochany los tak chciał ze wracam ze zdwojoną siłą.. w 2014 roku ciążą i cytologia z komórkami nieokreslonymi.. 8-10 mies tenu cytologia i lsil cin1 potem kolposkopia która to potwierdziła. Zmiana na nadzerce na tarczy szyjki. Miesiąc temu cytologia i hsil cin2, cin3/cis. W czwartek miałam kolejną kolposkopie. Ewidentnie hpv. Jak wynik potwierdzi wynik cyto to konizacja i usunięcie tylko tarczy a jak zmiany obejmują też szyjke to całość... dodam jeszcze ze mam taką brodawkowatego tarczycy, rok temu usunięto tarczyca i jestem w trakcie radioterapii. W styczniu mam jod diagnostyczny i okaże się czy radiojod wcześniejszy zadziałał. Nie mam siły mam 26 lat i ciągle życie rzuca mi kłody pod nogi... przepraszam trochę się wyzalilam. Ale napiszcie coś nt moich wyników. Wy wiecie najlepiej! :*
  • 8 lat temu
    Ufff....Leona oby to nie było to w naszym przypadku :/ Ja już 35 dni od ostatniej miesiączki, a normalnie mam 8-10 dni naprawdę mocnego krwawienia co 28 dni. Niech to będzie stres! <3 Jeszcze niedawno próbowałam zajść w ciążę i co miesiąc miałam nadzieję, że okresu nie będzie, a teraz nie mogę się go doczekać. Nam kobietom nigdy się nie dogodzi ;) Daj znać Leona, czy kolejny się pojawił. Oby wszystko się ustabilizowało <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat