Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Milka78 witaj! Nie boj sie kochana wiem ze latwo mi mowic ale zobacz ja właśnie bo tym zabiegu jest 1,5 miesiąca. Piszesz ze zabieg wyciecia szyjki czasem nie pomylilas z amputacja szyjki? Opis z wycinkow masz bardzo podobny do mnie. Nie boj sie wezma Cie uspia albo ogolnie albo tylko czesciowo i zanim sie zorientujesz bedzie po wszystkim i ciesz sie ze wyniki nie sa jeszcze gorsze wazne ze jesteś juz pod opieką i z tego co widze dosyć szybko się Toba zajmuja ja na operacje czekalam okolo 2 miesięcy. Będzie dobrze zobaczysz !!! Pewnie czytalas nasze wątki wczesniej zobacz ile nas juz to miało i wszystko oki! Jesli chodzi o piersi to pewnie to jakis torbiel.. Nie denerwuj sie <3
  • 8 lat temu
    Witam serdecznie. Dlugo myślałam ,że moze do Was nie dołączę . Jednak jestem :( cytologia rok temu zwykla gr1 cytologia ze stycznia HSIL cin2i cin3. kolposkopia potwierdziłaa jest zmiana. w lutym biopsja i pograne materiału z macicy. w szyjce.taki opis;odwarstwione luzno lezące fragmenty normotypowego nabłonkawielowarstwowego płaskiego oraz nieliczne fragmenty w całośi objęteneoplazją śródnabłonkową duzego stopnia. tk klatki jb i miednicy ok ,ale cos jest w piersci we wtorek usg i biopsja. zabieg wyciecia szyjki za 3 tyg..boje sie co dalej :( Pozdrawiam ;(
  • 8 lat temu
    Katarzyna1988 jaki mialas teraz wynik?Co rok temu powiedzial lekarz po pobraniu wycinkow?EwelinaD. tez jest w takiej sytaucji jak my.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z forum <3
  • 8 lat temu
    Karo_2016 <3 ja tez nie odczulam różnicy :P zaczelam juz biegac i też wszystko oki. Patrz ja mialam cina 3 i tez kazal za 6 miesiecy.. no kurde oni chyba znaja sie lepiej niz my :P za 3 miesiące bede po recepte na anty to pomecze go o ta cytologie i zobaczymy hehe
  • 8 lat temu
    Katarzyna 1988 czyli mozna powiedziec,ze jedziemy na tym samym wozku....Ja lecze sie w Niemczech.
  • 8 lat temu
    katarzyna1988, zawsze w nerwach... Ja z Warszawy jestem, idę do ginekologa w szpitalu, gdzie miałam konizację. Pewnie robią płynną, ale czy zechce ginekolog to inna sprawa. Niestety nie mam szczęścia do lekarzy :/
  • 8 lat temu
    nie wszystkie gabinety robią płynną, musisz poszukać :) a skąd jesteś?
  • 8 lat temu
    karo77 ja miałam tę samą sytuacje, 4 lata temu konizacja, rok temu cytologia III wycinki pobrane, ale nic nie wykazało, teraz znowu zła cytologia i kolejne badanie histopatologiczne za tydzień...ciągle coś
  • 8 lat temu
    Zania1313 ja od mojego gin onk miałam zalecenie dopiero za rok a ostatnia cyto w grudniu, ale tak jak wcześniej napisałam powiedziałam mu, że ja muszę przyjść w czerwcu. Przestań :D bo mnie też nosi i chyba też pójdę wcześniej :D
  • 8 lat temu
    Ja miałam ostatnią ostatnią listopadzie i też kazała przyjsc dopiero w czerwcu ale ja nie wytrzymam. Pójdę wcześniej. Może w kwietniu :D

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat