Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Chodzi o to że to będzie moja pierwsza cytologia, a powinnam ją zrobić przynajmniej 4 lata wcześniej, to mnie najbardziej przeraża,
-
jul92 nie myśl tyle bo się wykonczysz, torbiele nie mają nic wspólnego z hpv i cytologią :) spokojnie na pewno wyjdzie ok
-
Chodzi o to że to będzie moja pierwsza cytologia, a powinnam ją zrobić przynajmniej 4 lata wcześniej, to mnie najbardziej przeraża,
-
-
-
Jul92,dlaczego sądzisz że masz raka,skad takie przypuszczenia,jestes młoda,zyj spokojnie,zrob cytologia skoro masz zalecona,i nie martw się na zapas czymś czego
-
Jul92 gdybym ja zaczęła szukać w internecie o moich objawach nawet dzisiaj to wg.nowinek w internecie już chyba bym musiała wąchać kwiatki od dołu ;) ;) Internet może zdziałać cuda ale i też sporo namieszać w głowie.
Jesteś pod kontrolą lekarza a więc gdyby coś było nie tak jak trzeba to lekarz w porę zareaguje :) Do dnia wizyty daj sobie na luz, daj sobie czas <3 <3
-
Wiem, że dużo rzeczy sobie wmawiać, tak było np z tą torbielą, do momentu odebrania wyniku histo, byłam przekonana że to jest coś złego, a okazało się że to zwykła torbiel wypełniona ropą powstała na skutek zapalenia przydatków. Wszystko było ok gdyby nie wpadł mi w ręce artykuł o cytologii, wirusie HPV itd, zaczęłam strasznie przeżywać. Mam wrażenie że mnie tam wszystko boli, po bokach w pachwinach, w pośladkach, nawet zaczęło mnie boleć lekko jak oddaje mocz. Staram się sobie to tłumaczyć że przecież to wszystko się dopiero zrasta i może mnie boleć wszędzie. Tym bardziej że przed operacja tego nie czułam... Ale dużo objawów o których piszą na internecie pasuje do mnie :(
-
Jul92 a dlaczego w ogóle boisz się, że coś dzieje się niedobrego? Przeszłaś operację z uwagi na torbiel na jajniku. Skąd u Ciebie strach przed rakiem ? Jesteś młodą dziewczyną, jesteś pod kontrolą, niedługo ponownie idziesz do lekarza na wizytę, będziesz miała cytologię, wszystko po kolei wg.zaleceń.
Nie czytaj internetu, odsuń ten temat jakkolwiek niewiarygodnie to zabrzmi i dochodź do siebie po zabiegu. Sama teraz sobie coś powolutku zaczynasz wmawiać....tak być nie może :)
-
Jak myślicie czy w trakcie operacji ( miałam rozcinany brzuch) już by coś zobaczyli, gdyby to było w rozwiniętym stadium?