Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 7 lat temu

Jestem po wizycie i tak:

Lbc i Cintec pobrane, nagmerała mi tam konkretnie, aż poplamiam trochę i boli szyjka i dół brzucha jakbym okres miała, to minie ale czekanie na wyniki to 3 tygodnie.

Próbka wysłana będzie do Warszawy jednak czyli tak jak z gabinetu od gin.

widocznie tylko ta placówka Alab W-wa tylko by to robiła?

Ilka wiem jak to jest co chwila patrzeć on line o wynik serce do gardła podchodzi i nie wiadomo co gorsze jak są. Czy jak jeszcze nie ma...

Nikt nie pisze o cintecu z doświadczenia, wcześniej pytałam czy ty go miałaś ilka bo jedyna cos tam wiedziałaś o tym bialku.

I nigdzie nie mogę znaleźć info co ile trzeba go powtarzać niby przy hpv rok ale to tylko gdzieś słyszałam.

OlaMama dalej trzymam kciuki za ciebie a wodę to lepiej zapytaj

To się rozpisałam:)

• 7 lat temu

OlaMama  TAK konizacja wyłącznie pod narkozą. Ja byłam na czczo,  potem się przesunął zabieg na drugi dzień więc w rezultacie nie jadłam nic ze 2 dni no ale mi już było wszystko jedno żeby tylko pozbyć się dziadostwa. Wodę chyba będziesz mogła pić, podpytaj o to bo przecież jest ciepło i duszno..Na moje oko jutro będziesz miała dopiero konizację.

• Czekam oczywiście na przyjecie juz ponad godzinę... ale co tam mam czas ;) mam pytanie do dziewczyn które przechodziły konizacje chirurgiczna

Czy zabieg przeprowadzany jest pod narkoza? Kazali być totalnie na czczo czyli nawet bez wody a ja sie pytam jak to tak jeszcze tyle godzin do zabiegu a ja tu usycham :(

• 7 lat temu

Dziewczynki:) ja już na miejscu i czekam, dam znać po czego się dowiedziałam.

Latte73 moje rady pewno na nic, ale myślę, że z dnia na dzień będzie lepiej.

OlaMama moje kciuki gwarantowane. W Spa byłam w marcu w Krakowie., prezent od drugiej połówki.

Więc może tuż przed zabiegiem przypominaj sobie wczorajszy piękny dzień, sama nie wiem co mam doradzić, ja się boję.wszystkiego więc.......achhhh

• 7 lat temu

OlaMama brawo dla męża, pozdrów go ode mnie bo ze SPA się wstrzelił znakomicie.

Dona kciuki mocno już zaciskam i będę trzymać aż się nie odezwiesz.

U mnie zawsze kołowrotek po weekendzie ale coś tak czuję, że to będzie całkiem całkiem udany dzień, pozdrawiam !

Wpis edytowany dnia 26-06-2017 06:33 przez kaa
  • OlaMama,widzisz jak zadbał,super,a zabiegiem staraj się nie przejmować,bedzie dobrze,będę trzymać kciuki,powodzenia

• Hej dziewuszki.

Wczoraj małż zrobił mi niespodziankę i 4 godziny spędziłam z Nim w SPA :D

Cudo

A jutro konizacja....

zdam relację ;*

liczę na kciuki i straaasznie się boję :(

• 7 lat temu

Latte miałam laparoskopowo i nie wiem czemu lekarze rzadko korzystają z tej formy przeprowadzenia radykalnej; trwa wtedy operacja dłużej to fakt, jest to droższa operacja to też fakt ale jedno jest bezsprzeczne bo późniejsza rekonwalescencja jest dużo bardziej lżejsza dla pacjentki to też fakt 

Trzymajcie się 

• Kaa,oczywiscie że robię,za chwilę właśnie muszę to uczynić,jeszcze trzy zostały,oprocz tego dużo leżę,wietrze bliznę,spryskuje Oktaniseptem,biore regularnie antybiotyk no i czekam,czekam i czekam,cos ostatnio bardzo wrażliwa skóra na brzuchu mi się zrobiła,ale gdzieś wyczytalam że to normalny objaw,po takim cięciu,no ale Ty miałaś laparoskopowo,wiec pewnie się nie orientujesz,pozdrawiam wszystkich i za tych których historii choroby nie znam,buźka

• 7 lat temu

dona od rana będę czekać na wieści od Ciebie, w ogóle pewnie wszystkie tutaj trzymamy za siebie kciuki ONE MAJĄ MOC; trzeba pytać bo tu chodzi o nasze zdrowie.

Latte najważniejsze,że zaczerwienienie i obrzęk nie zwiększają się; zauważyłam,że często po takich operacjach coś się dzieje, ja miałam kłopot z jelitami i to pewnie przez nieprzestrzeganie do końca diety po mojej operacji ale szczęśliwie wszystko minęło; teraz odpoczywaj, niech inni się uwijają dookoła Ciebie.  A tak w ogóle to robisz sobie zastrzyki ?  

Iłka wczoraj sobie powędrowałam po górkach, dzisiaj leżę i pachnę a cooooo. Buźka (wcześniej jak dodałam buźkę to mi cały wpis wcięło więc go dopisuję  buźka buźka buźka)

Wpis edytowany dnia 25-06-2017 19:48 przez kaa

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat