Witam wszystkie
Ja dzisiaj około 12 będę u mojego gin. Wypytam o wszystko co mam w wyniku, o kolposkopę i o ważność Cintecu jeszcze raz bo on cos mi mówił przez telefon,ale ja polowy nie rozumiałam.
Nie powiem mu nic o wczorajszym badaniu lbc i cintec bo to dla sprawdzenia.
Wczoraj napisałam zapytanie do alab Warszawa odnośnie Cintecu i wytycznych, dzwoniłam dzisiaj i jakas pani doktor ma odpisać przed 12 poprosiłam, i też na to czekam.
póki co pozdrawiam wszystkie:)
latte ja również 6 tygodni zakazu kąpieli w wannie oraz sexu😉
Właśnie napisałam, że co ośrodek to inaczej a powiem nawet, że co lekarz to bywa, że inne uwagi. Dlatego zarys podejścia można brać pod uwagę ale nie kierować się w pełni. To samo w przypadku poważniejszej operacji której Wam nie życzę a którą ja musiałam przejść. Swego czasu swoje poczytałam, że to nie jest możliwe żebym miała takie a takie badania, że to nie jest możliwe albo że miałam histerektomię laparoskopowo a jednak.... Dlatego uważam, że można coś od siebie dodać ale nigdy nie powinno się kategorycznie podchodzić do tematu bo nie jesteśmy lekarzami a medycyna idzie do przodu. To co kiedyś jeszcze było niemożliwe dzisiaj zaczyna być powoli powoli już normą.
Najważniejsze żeby żadna z nas nie musiała się martwić o wyniki, a kolejne kobiety które kiedyś tutaj zawitają mogły się cieszyć naszym wsparciem i zrozumieniem... nastrój mi się zrobił nostalgiczny jakiś...to wszystko przez nadmiar winka wieczorową porą pozdrawiam wszystkie I NA ZDRÓWKO KOCHANE
teraz mam uczucia jak przy 1 dniu miesiączki. Czyli upierdliwy ale znosny. Mam zalecenia 2 tygodnie bez moczenia typu basen wanna lub inne bajoro oraz 3 tyg bez współżycia. 17 .07 kontrola...
Ja to teraz jakoś lżej się czuję choć wyniki dopiero za jakiś czas to jednak mam to uczucie że pierwsze koty za płoty ;) kochane wszystkiego dobrego Wam wszystkim za to że tu jesteście i pomagacie.
OlaMama no nie mogę wyjść ze zdziwienia, że dzisiaj poszłaś do szpitala na konizację i jesteś już po zabiegu. U mnie nie było mowy, dopiero na drugi dzień. Nic a nic mnie nie bolało potem. Nawet przez moment zaczęłam się zastanawiać czy to u Ciebie była konizacja czy biopsja. Bardzo się cieszę, że jesteś już po. To jest znowu dowód na to, że wszędzie jest inaczej, co ośrodek to inaczej i tak za bardzo nie ma co się sugerować jak u innych. Ola teraz odpoczywaj sobie i pamiętaj,żeby niczego nie podnosić, to teraz czas na rekonwalescencje.
Jest coraz więcej kobietek czekających na wyniki. Lipiec będzie udany zobaczycie 😁