Agniesiu kochana, tak bardzo się boję, wypytam go o wszystko i chyba będę chciała na kolposkopie i na wycinki ehhhh:(
Kaa, właśnie dzisiaj to zrobię, bo im więcej odpowiedzi tym pewniejsze, i czekam za odpowiedzią od ginekologa ze świat zdrowia to gin pracujący też przy CO w profilaktyce, zobaczymy i tak się denerwuje jak nie wiem co....
dona a zapytałaś w piątek tutejsze BIO ? gdybyś Ich podpytała to odpowiedź i stąd by przyszła
Witam wszystkie
Ja dzisiaj około 12 będę u mojego gin. Wypytam o wszystko co mam w wyniku, o kolposkopę i o ważność Cintecu jeszcze raz bo on cos mi mówił przez telefon,ale ja polowy nie rozumiałam.
Nie powiem mu nic o wczorajszym badaniu lbc i cintec bo to dla sprawdzenia.
Wczoraj napisałam zapytanie do alab Warszawa odnośnie Cintecu i wytycznych, dzwoniłam dzisiaj i jakas pani doktor ma odpisać przed 12 poprosiłam, i też na to czekam.
póki co pozdrawiam wszystkie:)
latte ja również 6 tygodni zakazu kąpieli w wannie oraz sexu😉
Właśnie napisałam, że co ośrodek to inaczej a powiem nawet, że co lekarz to bywa, że inne uwagi. Dlatego zarys podejścia można brać pod uwagę ale nie kierować się w pełni. To samo w przypadku poważniejszej operacji której Wam nie życzę a którą ja musiałam przejść. Swego czasu swoje poczytałam, że to nie jest możliwe żebym miała takie a takie badania, że to nie jest możliwe albo że miałam histerektomię laparoskopowo a jednak.... Dlatego uważam, że można coś od siebie dodać ale nigdy nie powinno się kategorycznie podchodzić do tematu bo nie jesteśmy lekarzami a medycyna idzie do przodu. To co kiedyś jeszcze było niemożliwe dzisiaj zaczyna być powoli powoli już normą.
Najważniejsze żeby żadna z nas nie musiała się martwić o wyniki, a kolejne kobiety które kiedyś tutaj zawitają mogły się cieszyć naszym wsparciem i zrozumieniem... nastrój mi się zrobił nostalgiczny jakiś...to wszystko przez nadmiar winka wieczorową porą pozdrawiam wszystkie I NA ZDRÓWKO KOCHANE
OlaMama,to krótko masz te zakazy,ja to po wycinkach miałam zakaz wanny seksu itd na 6tyg.,a myślałam że konizacja to poważniejszy zabieg,ale pewnie różni lekarze różnie podchodzą,pozdrawiam
teraz mam uczucia jak przy 1 dniu miesiączki. Czyli upierdliwy ale znosny. Mam zalecenia 2 tygodnie bez moczenia typu basen wanna lub inne bajoro oraz 3 tyg bez współżycia. 17 .07 kontrola...
Ja to teraz jakoś lżej się czuję choć wyniki dopiero za jakiś czas to jednak mam to uczucie że pierwsze koty za płoty ;) kochane wszystkiego dobrego Wam wszystkim za to że tu jesteście i pomagacie.
Kaa obyś miała rację z tymi wynikami bo zaczyna nas przybywać:) ja pierdziu ja dzisiaj rano byłam co dopiero na badaniach a gdzie tu do wyników.
OlaMama odpoczywaj ile wlezie, jesteś dielna dzisiaj szpital i już po zabiegu
OlaMama no nie mogę wyjść ze zdziwienia, że dzisiaj poszłaś do szpitala na konizację i jesteś już po zabiegu. U mnie nie było mowy, dopiero na drugi dzień. Nic a nic mnie nie bolało potem. Nawet przez moment zaczęłam się zastanawiać czy to u Ciebie była konizacja czy biopsja. Bardzo się cieszę, że jesteś już po. To jest znowu dowód na to, że wszędzie jest inaczej, co ośrodek to inaczej i tak za bardzo nie ma co się sugerować jak u innych. Ola teraz odpoczywaj sobie i pamiętaj,żeby niczego nie podnosić, to teraz czas na rekonwalescencje.
Jest coraz więcej kobietek czekających na wyniki. Lipiec będzie udany zobaczycie 😁