ja mam cIII a co oznacza 1c w wyniku? Jak radzisz sobie z czekaniem na zabieg i wyniki.ja staram się nie myśleć ale czasami panikuje.ja jestem panikarą.niestety taki charakter.
Madzia7 mój wynik to CIII1c HSIL
Dysplazja dużego stopnia
Madzia7 no mam nadzieję że tak będzie. I wiesz co trochę mnie uspokoiła twoja odpowiedź. Jak odebralam wynik cytologii później usłyszałam wynik testu HPV to nogi mi się ugięły jedna myśl że już jest źle i nic się z tym nie da zrobić.
Agata.mnie pobolewa podbrzusze.w ciągu dnia mniej najczęściej czuję to wieczorami.ostatnio już codziennie.bol dyskomfort.usg w porzadku.agatta jakie masz wyniki cytologii.
Madzia7 mnie tez czasami pobolewa brzuch. Nie codziennie, ale pobolewa. A Ciebie boli każdego dnia?
Konizacje mam 13 marca.
truskawka twoje zmiany są w porę wykryte.ne pewno uda się aby nie doszło do konizacji.pozdrawiam
zastanawiam się co może siedzieć w środku.na szyjce cin3 więc nie powinno boleć.przecie to stan przedrakowy.a może głębiej coś się dzieje..normalnie strach mnie ogarnia
Madzia7 będzie się wszystko dobrze😊 mnie póki co nic nie boli diagnoza: Neoplazja śródnabłonkowa niskiego stopnia... We wtorek jadę na smarowanie kremem aldara... Nie wiem czy to coś pomoże ale mam nadzieję że tak i nie dojdzie u mnie do konizacji chociaż już niejedne myśli chodzą mi po głowie. Ale nie poddają się temu dziadowi😁 pozdrawiam 😊
Witam.20 marca mam termin konizacji. Wyniki wycinków z 15 lutego CIN 3 na tarczy i strzępy CIN 3 w kanale.najgorszy jest ból podbrzusza..Was też bolało podbrzusze. Pozdrawiam
Pattti 1405
Rozpoznanie: Obecność nieprawidłowych komórek nabłonkowych
Interpretacja/wynik: Neoplazja srodnablonkowa niskiego stopnia. (LSIL)