Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 6 lat temu

Madzia7 mój wynik to CIII1c HSIL

Dysplazja dużego stopnia

• Madzia7 no mam nadzieję że tak będzie. I wiesz co trochę mnie uspokoiła twoja odpowiedź. Jak odebralam  wynik cytologii  później usłyszałam wynik testu HPV to nogi mi się ugięły jedna myśl że już jest źle i nic się z tym nie da zrobić. 

• Agata.mnie pobolewa podbrzusze.w ciągu dnia mniej najczęściej czuję to wieczorami.ostatnio już codziennie.bol dyskomfort.usg w porzadku.agatta jakie masz wyniki cytologii.

Wpis edytowany dnia 10-03-2019 21:48 przez Madzia7
  • 6 lat temu

Madzia7 mnie tez czasami pobolewa brzuch. Nie codziennie, ale pobolewa. A Ciebie boli każdego dnia?

Konizacje mam 13 marca. 

• truskawka twoje zmiany są w porę wykryte.ne pewno uda się aby nie doszło do konizacji.pozdrawiam

• zastanawiam się co może siedzieć w środku.na szyjce cin3 więc nie powinno boleć.przecie to stan przedrakowy.a może głębiej coś się dzieje..normalnie strach mnie ogarnia

• Madzia7 będzie się wszystko dobrze😊 mnie póki co nic nie boli diagnoza: Neoplazja śródnabłonkowa niskiego stopnia...  We wtorek jadę na smarowanie kremem aldara... Nie wiem czy to coś pomoże ale mam nadzieję że tak i nie dojdzie u mnie do konizacji chociaż już niejedne myśli chodzą mi po głowie. Ale nie poddają się temu dziadowi😁 pozdrawiam 😊

• Witam.20 marca mam termin konizacji. Wyniki wycinków z 15 lutego CIN 3 na tarczy i strzępy CIN 3 w kanale.najgorszy jest ból podbrzusza..Was też bolało podbrzusze. Pozdrawiam

• Pattti 1405

Rozpoznanie: Obecność nieprawidłowych komórek nabłonkowych

Interpretacja/wynik: Neoplazja srodnablonkowa niskiego stopnia. (LSIL)

Wpis edytowany dnia 08-03-2019 17:06 przez Truskawka
  • Hej truskawka a jaki był Twój wynik z cytologii? 

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat