Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 6 lat temu

Ja niestety nie znam się na interpretacji wyników :( Wydaje mi się jednak, że na końcu jest napisane kontrola w poradni ginekologicznej. 

• 6 lat temu

I czy tam jest napisane kontrola w poradni ginekologicznej? Czy onkologicznej? no i nie widzę czy granica jest czysta? Hmm

• 6 lat temu

Dziewczyny powiedzcie mnie, ze nie widać tu raka 😳

• 6 lat temu

• 6 lat temu
    Agatta napisał:

Dziewczynki, mój Mąż właśnie pojechał po mój wynik po konizacji. Trzymajcie proszę mocno kciuki. Ale emocje! (A wynik po 12dniach)

Równiez trzymam kciuki! Daj znac!

• 6 lat temu

Ja trzymam🙂

• 6 lat temu

Dziewczynki, mój Mąż właśnie pojechał po mój wynik po konizacji. Trzymajcie proszę mocno kciuki. Ale emocje! (A wynik po 12dniach)

• 6 lat temu

Wierzę Ci, znam te uczucie doskonale

Trzymam kciuki za Twój wynik

• 6 lat temu

ja mam czekac na wyniki 3 tyg, licze ze jednak beda szybciej. Czlowiek juz tak bardzo chcialby wiedziec na czym stoi.

• 6 lat temu

Hej dziewczyny

Ja na temat koposkopi też się trochę naczytalam jak ma wyglądać ile ma trwać itp. Moja wygląda tak że ginekolog zbadał mnie tym plastikowym wziernikiem i stwierdził gołym okiem że jest CIN2 i to była cała,, kolposkopia,, dodam że miałam zapłacić za to 250zl

Potem dostałam skierowanie na wycinki ale to już w znieczuleniu tak jak kaa napisała krótkie do 30min i mój wynik był po 13 dniach widac co miasto to inaczej, ale żeby bez znieczulenia... (aż się kawa polalam jak to przeczytałam dobrze ze nie była goraca😉)

Życzę kolejnego milusiego i słonecznego dnia Wam kobietki😗

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat