Karibu,tak dwie.Pierwsza leep,druga juz nozem ze szwami.
I Nefri, odnośnie karmienia, to w mojej poradni laktacyjnej zalecają jeść wszystko 🙂
Nefri, ja tym razem zostawiłam mleko odciągnięte, ale jak byłam na wycinkach, na co też pół dnia poświęciłam, mąż spacerowal z mała wokół szpitala, a ja wychodziłam żeby ja nakarmić. Także jest sporo opcji 🙂
Kaśka 82 również Ci dziękuję i zaraz wejdę na blog. Ostatnio czytałam na tym blogu właśnie ale o tym czy można jeść truskawki karmiąc a teraz sprawdzę na temat znieczulenia bo nie wiedziałam że taki temat też jest. Dzięki :)
Dzięki Karolcia 82! Uspokoiłaś mnie ,bo najbardziej się martwię o maleństwo ale jeśli mówisz że tego samego dnia można wyjść to damy radę :) jestem jakoś pozytywnie nastawiona i nie dopuszczam czarnych myśli i życzę Wam wszystkim optymizmu.Pozytywne myśli mogą wiele zdziałać.
Nefri na stronie hafija.pl jest trochę informacji a propos karmienia i znieczuleń. Wg cytowanych przez nią źródeł można przyjmować środki anestetyczne i karmić.
Nefri88, ja mam podobne zalecenia. Obecnie jestem w ciąży 31 tydzień, cytologia i wycinki w ciąży pokazały hsil. Co 4-5 tygodnie mam robioną kolposkopie i po połogu mam mieć kolposkopie oraz bez wycinków robioną konizacje.Ginekolog-onkolog od kolposkopii mówi, że to pogłębiona diagnostyka i nie ma sensu pobierać wcześniej wycinków. Zabieg ma być w znieczuleniu ogólnym.
Czy wy dziewczyny miałyście robioną konizacje pod kontrolą kolposkopu? Czy w trakcie zabiegu był używany kolposkop?Czy tylko na podstawie zdjęć z wcześniej zrobionej kolposkopii? Czy po konizacji miałyście łyżeczkowanie kanału szyjki macicy ? Czy to się robi tylko w wypadku złej cytologi ? Ale cytologii chyba trudno ufac... A kolposkopia nie bada kanału. Zastanawiam się jak skutecznie prowadzi się diagnostykę kanału szyjki ?
Hej Nefri, nie martw się o małą. Ja też miałam LEEP niedawno A ciągle karmię. Moja miśka co prawda trochę starsza od Twojej Ale też niewiele więcej poza cycusiem nie przyjmuje. Pogadaj z lekarzem, wytłumacz jaka jest sytuacja. Może załatwia Cię jakos szybko. Pobyt w szpitalu to głównie czekanie, a sam zabieg trwa krótko. Jeśli możesz to nakarm córcie przed samym zabiegiem. 3h pewnie wytrzyma, a po 3h to już pewnie będziesz gotowa do wyjścia 😉 dowiedz się tylko czy po znieczuleniu możesz od razu karmić.
Gratuluję dobrych wyników i trzymam kciuki za nadchodzące. Ja czekam jeszcze tydzień. Można w głowę dostać.
Dziewczyny jak długo I jak mocno krwawilyscie po LEEP? U mnie minęło już 10 dni A cały czas jak bym miała okres...
Dziękuję! Poczytałam Wasze posty i dziś troszkę u mnie lepiej :) taka sinusoida...
Wczoraj mąż zabrał mnie do kina na film Niedopasowani. Polecam! Fajny, lekki film :)
Pella Ty miałaś dwie konizacje, tak?
Witam,karibu nie zamartwiaj sie zbieleniem w kolposkopi.Mi w kolposkopi naczynko juz patologiczne nawet znalezli,zbielenie rowniez i wiele innych rzeczy..To o niczym nie swiadczy.Fakt byl cin3 ale sie wyleczylam.Jestem po dwoch cytologiach i jest ok,pozdrawiam.Sluchaj dziewczyn,one wiecej powiedza od niejednego lekarza,zdrowka zycze dla Was wszystkich.