lipasia90 hej glowa do góry będzie wszystko dobrze doskonale wiem jak się czujesz ja idąc dziś na cytologię po dwóch latach od konizacji czuje ciągły strach i to chyba nigdy nie minie, współczuję ci że tak cię potraktowali ale musisz być silna wkoncu ten koszmar się skończy a ty będziesz się cieszyć życiem i zdrowiem i tego życzę tobie sobie i wszystkim dziewczynom na forum pozdrawiam cię serdecznie i tzzymam kciuki za oczywiście dobre wyniki
cześć Dziewczyny, jutro po raz czwarty w życiu ide po wyniki hispat. Mam naprawdę dość. Od 3 lat balansuje pomiędzy CIN I i CIN II, miałam juz wycinki z wyskrobinami, 2 kolposkopie, a miesiąc temu konizacje. Sam zabieg miałam ze względu na brak łóżek w znieczuleniu miejscowym. Coś okropnego... Nie dostałam wystarczającej ilość znieczulenia i przyjęłam „strzał” pętlą LEEP na żywca. Prawie spadłam z tego fotela. W typowaniu HPV mam kilka rodzajów wirusa. Cały czas mowię sobie, ze to prewencja, a nie rak, ale jest cieżko :( żałuje, ze dopiero teraz do Was trafiłam. Życzę nam duzo zdrowia ;)
Dzięki katexdivision za dokładne wytłumaczenie. Trochę mi się rozjaśniło. Wiesz może ile czasu trzeba odczekać między cytologiami?
Czy po cytologii nawet jak będzie dobra umówić się na kolposkopie?
Chyba nie jestem gotowa zrezygnować z seksu do końca życia ;) to okresowe. Kiedy można starać się o dziecko po konizacji? Oczywiście wszystkie pytania zadam na wizycie u lekarza ale chciałabym poznać Wasze opinie i doświadczenia :)
Cześć dziewczyny!
Jestem po konizacji z czystym marginesem. Za chwile moja pierwsza cytologia po zabiegu... nerwy mnie zjadają :( wciąż szukam swojego lekarza, który wysłucha, odpowie na wszystkie pytania, rozwieje moje wątpliwości. Nie miałam oznaczonego hpv przed konizacja, czy po ma to sens? Czy zrobić mężowi test? Dodam, ze od konizacji nie współżyjemy :( ja poprostu nie mogę, mam blokadę... czytałam ze niektóre z Was miały test cintec, zapytam o niego na kontroli.
Ile trzeba odczekać między cytologiami? Bo chyba zrobię sobie w dwóch miejscach...
Może mogłybyście polecić mi dobrego ginekologa w Trójmieście- proszę o ewentualną WP.