Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    kasia73 - w tym roku jest chyba sezon na kosiarki bo nasza też padła. Nie silnik ale mocowanie rączki do obudowy. -nasty raz nie da się tego zespawać więc i nas czeka wydatek. A co do sądzenia się z dupkiem to ja też to przeszłam. Lekko nie było ale warto, no i ta satysfakcja z jego przegranej :)))) BEZCENNA!!!

Waniliowa, to już pozostaje tylko czas odliczać. Zazdraszczam, też bym chciała gdzieś wyjechać. Na razie jedynie mogę sobie pojeździć fotelem przy kompie:)

A z miesiączką nie pomogę bo też tak jak u kasi73 minęła bezpowrotnie i również mnie to cieszy.

Teraz czekam na słońce, może u nas w końcu zawita....
  • pokoje gościnne na ulicy sowiej :-) aparat - obowiązkowo :-)

na innym forum pewien pan zwrócil moją uwagę na fragment opisu mojego histopatu, mianowicie "ectopia mucosae"- endometrioza ???
    teraz wszystko układa się w całość :-/
  • 12 lat temu
    Waniliowa
    Supraśl to poezja,cisza, las i ptaszki śpiewają,weź aparat bo jest co popstrykać.Często tam pracuję na zleceniach.
    Będziesz w ośrodku(Knieja?)czy na kwaterze prywatnej?

Gdzieś czytałam o miesiączkach, po zabiegach i dziewczyny pisały o takich różnych rewelacjach typu wodnisty okres, inny ból.Z tego co pamiętam to lekarze określali to jako"może wystąpić".

• kasiu, będę od 10 do 18 lipca w miejscowości supraśl :-) pierwszy raz w życiu w tamtych okolicach

co do miesiączek - jasnoczerwony kisiel. zero skrzepów(zawsze były), to w ogóle cieczy nie przypomina. już 3 czy 4 taka właśnie. ból kłujący, ale nie w podbrzuszu, a tam w środku centralnie... no i co najdziwniejsze - nic tych ''nowych''okresów nie zapowiada. po prostu zaczyna lecieć. dziś wyszłam z córką o 17, o 18 wracałam upaprana...nawet sandały ucierpiały:-/

łodzią też władają pioruny. na moje szczęście - nie boję się burz...
  • 12 lat temu
    Witam dziewczynki! U mnie szaleje burza i jest.....no kurde pięknie!

Waniliowa
    upały wykańczają wszystkich.
    Dziś wykończyły nawet moją kosiarkę do trawy.Stanęła na amen.W związku z dodatkowym wydatkiem, chyba pomyślę o większym odszkodowaniu od pracodawcy.A co?
    Z Podlasiem masz rację, nigdy bym stąd nie wybyła.A gdzie tak konkretnie na to Podlasie się wybierasz?

Waniliowa ja Ci zbyt dużo nie powiem o miesiączkach po przejściach, bo rozstałam się z nimi na zawsze.I akurat to mnie cieszy.
    Napisz coś więcej, bo inny wygląd to znaczy co: skrzepy czy wodnista krew?Ból większy, mniejszy, kłujący, piekący?

• kropka postawiona .

na nic więcej mnie nie stać. upały mnie wykańczają. a i sprawy osobiste też dają w kość. dzięki za ciepłe słowa, dziewczyny. trzymam za wszystkie tego potrzebujące, kciukasy. resztę ściska serdecznie. uciekam na podlasie niedługo. dość mam wakacji w górach i nad morzem :-)

dziewczyny, pytanie znów z tych bardziej osobistych. zmieniły wam się po konizacji i tych wszelakich dysplazjach , neoplazjach miesiączki? chodzi mi o to, że u mnie wygląda to zupełnie inaczej niż kilka miesięcy temu.zupełnie. mówię o odczuciach, bólu, wyglądzie krwi itp...
  • 12 lat temu
    I ja stawiam "."
    Kasia79 - byle do jutra, kciuki oczywiście cały czas zaciśnięte. Pracować nie mogę :D
    kasia73 kiedy będzie wynik? Oczywiście to czysta formalność bo i tak jest i będzie dobrze.
    Pozdrowionka dla Was i Waszych szczęśliwych pociech - niech żyją WAKACJE!!!!
  • 12 lat temu
    "."
    Doris , Kasiu73 witajcie-nie ma innej opcji jak DOBRZE :-)
    Kasiu73 trzymam kciukasy za wynik biopsji.
  • 12 lat temu
    Kasiu 79,trzymam kciuki. Musi być dobrze.

Biopsja guza na plecach zaliczona, czekam na wynik.
  • 12 lat temu
    "." no to cierpliwie czekamy do środy :-) !
    Pozdrowionka

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat