Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witajcie.
    Widzę, że nasi panowie i ich sposób bycia lub niebycia ;-) to temat morze.............
    Kasiu73, Doris podzielam wasze zdania w 100%.
    Lika, daj spokój Ty się nigdzie teraz na zimę nie wyprowadzaj ;-) U mnie groch poobijał już wszystkie ściany :-D i myślę, że w domu mam czarną dziurę jak w kosmosie, bo ja wysyłam komunikaty ale one właśnie chyba do tej dziury wpadają....

Również pozdrawiam z zaśnieżonego wschodu :)
  • 12 lat temu
    Dziewczyny trafiłyście z tym tematem o facetach akurat w momencie kiedy ja z moim mążem jesteśmy na ścieżce wojennej. I wiecie co... szkoda słów . Mam już tak dosyć ciągłego odgruzowywania domu, że zagroziłam,że jak nie zaczną po sobie sprzątać to pójdę mieszkać na dworzec gdzie nie bede musiała po nikim sprzątać. Ale to jak grochem o ścianę.
    Pozdrawiam!
  • 12 lat temu
    Doris święte słowa! Oni nawet do sexu szukają najwygodniejszej pozycji (oczywiście najwygodniejszej dla nich).
    Pozdrowienia z zaśnieżonego wschodu!
  • 12 lat temu
    Żeby mieć kilka wcieleń,trzeba mieć bogatą osobowość. A facetów o to nie podejrzewam :-). Sądzę raczej,że są egoistami z czystego lenistwa,tak jest prościej i wygodniej. Nie mamy wobec nich zbyt wielkich oczekiwań a oni mają święty spokój!
    Pozdrawiam!
  • 12 lat temu
    Ja to mam wrażenie że każdy facet ma jednocześnie kilka wcieleń i w jednym z nich jest zawsze egoistą,
  • 12 lat temu
    Bardzo ciekawe stwierdzenie,zaiste baaardzo ciekawe...... Czyli faceci żyją raczej bezstresowo,bo na nadmiar obowiązków chyba nie mogą narzekać.......

"."
    Pada. Śnieg. Jest biało. A w kalendarzu październik. Zgłupiał śnieg czy kalendarz? A najgorsze,że mnie się chyba podoba.....Moja córa od rana podśpiewuje gwiazdkowe hity,syn się zarzeka,że on odśnieżał w październiku nie będzie,a mąż zapadł w sen, oby nie zimowy :-)! Szkoda,że nie mogę sprawić aby tak uroczo za oknem było tuż przed gwiazdką! Może będzie samo z siebie....
    Obiadek zjedzony,ciasto siedzi w piekarniku,z grubsza posprzątane,weekend mogę zaczynać!
    Miłego nicnierobienia, doprawionego dużą dawką przyjemności!!! :-*
  • 12 lat temu
    ja słyszałam z ust faceta że ten nadniar obowiązków to dla naszego dobra bo to nas odstresowuje- to sprzątanie ,zmywanie itd.
  • 12 lat temu
    "."
    Witam babeczki! Czy u Was też tak wieje? Normalnie jak w kieleckim ;-)! A w ogóle to straszą śniegiem! Lubię jak jest,ale może nie w październiku?
    Widzę,że chyba wszystkie jedziemy na tym samym wózku-od rana do wieczora alleluja i do przodu :-(! Niby ok,całe to ganianie ma sens,bez obowiązków chyba bym oszalała z powodu "nicnierobienia"! Ale gdzieś w tym wszystkim zginęły mi przyjemności. Albo nie ma nie czasu,albo prozaicznie-pieniędzy. Fajnie byłoby w natłoku obowiązków zastrajkować,tylko kto później odrobi te zaległości ;-)? Ostatnio doszłam do wniosku,że jestem za równouprawnieniem mężczyzn. My już jesteśmy równouprawnione: jeden etat w pracy,parę etatów w domu.Który facet tak ma?! Który umie robić kilka rzeczy na raz? Po przyjściu z pracy,oczywiście! Należy panom pozwolić prać,sprzątać,gotować,robić zakupy. Nie możemy być takie zaborcze,drogie panie!
    Pozdrawiam :-* !
  • 12 lat temu
    Kasiu zwolnij!! Nie ma co tak zasuwać!!!
  • 12 lat temu
    "."
    Witajcie kobietki :-)
    Zwolniłam na chwilkę, żeby zajrzeć co tam u Was.
    Doris, widzę że sprawa poważna- współczuję tego całego zamieszania, które miało miejsce no i oczywiście focha giganta.
    Kasieńko, masz rację ciągły pęd, świat wali się na głowę i jak tak dalej pójdzie do będę miała w du..ie zakazy, stanę i zastrajkuję. Moja energia zostaje wysysana w szybszym tempie niż jestem w stanie ją zregenerować.
    Carla, w każdej z nas jest leniwiec ;-) to tylko okoliczności zmuszają nas do działania.
    Anka- w końcu doszłaś do wniosku, że jesteś szczęściarą- brawo!!!

Pozdrawiam serdecznie.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat