Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13066 odpowiedzi:
  • 4 lata temu

marzycielka tak trzymaj i cieszę się razem z Tobą 😁

• 4 lata temu
    Super dziewczyny!!
  • słuchajcie, byłam u tej foniatry, z którą rozmawiałam telefonicznie i miałam badanie. Okazało sie, że ten mój fałd jednak drga! Czyli jest nadzieja. Ćwiczę, staram się mówić, dalej mój głos jest nie "mój", głośno nie mogę nic powiedzieć (teraz dopiero wiem co to jest niepełnosprawność - chcę coś ale nie dam rady , są chwile kiedy to naprawdę utrudnia życie, w domu to w domu, ale poza domem to już nie jest takie proste). No ale chciałam się z Wami tym podzielić, że jest nadzieja 🙂 i dziękuję za słowa otuchy. W przyszłym tygodniu mam kontrolę po operacji. Myślę, też o Patrycji, Patrycjo jeśli jesteś tu wciąż to daj znać jak u Ciebie.

• 4 lata temu
    Świetnie marzycielko! teraz musisz go pobudzać systematycznie.
  • 4 lata temu

marzycielka odezwij się po kontroli a także zdaj relację jak idzie  ćwiczenie głosu 🙂

• Anabel napisał:

marzycielka odezwij się po kontroli a także zdaj relację jak idzie  ćwiczenie głosu 🙂

Tak, odezwę się. Dziś wzięłam ostatni, dziesiąty zastrzyk i od wczoraj czuję poprawę, to zaczyna być mój głos! Słyszę dźwięk w tym głosie. To były te same zastrzyki, które brała Anabel i wygląda na to, że one mi też pomogły. Nie jest jeszcze idealnie, ale idzie ku dobremu. Jutro Gliwice.

• po wizycie w Gliwicach same dobre wiadomości, płat z guzem usunięty, wszystko czyste, nie trzeba jodowania! Ufff, została tylko praca nad głosem.  

Wczoraj spotkałam towarzyszkę ze szpitalnej sali, poznałam też nowe dziewczyny, które teraz przechodzą to co wszyscy na początku, strach i łzy. Trzymam za nie kciuki i przytulam mocno. 

• 4 lata temu
    Piękne informacje marzycielko!
  • 4 lata temu

Cześć marzycielko,  dawno mnie nie było, lecz cały czas myślałam, jak Ci poszło. Bardzo się cieszę.  Strach miał wielkie oczy i na szczęście zniknął. Życzę Ci zdrowia i oby głos powrócił. Isia

• dziękuję wszystkim! O głos walczę nadal, zostało dwa tygodnie do powrotu do pracy i mam nadzieję, że będzie lepiej. Na razie jestem w połowie kuracji sterydami i dziś zaczynam zabiegi fizjoterapeutyczne. Liczę, że to pomoże. 

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat