Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    kingside wydaje mi się ,że to wszystko indywidualne sprawy, mój czuł się ok, nie było żadnych wymienionych przez Ciebie objawów. Mam nadzieję,że szybko miną!!!
    nixe20 trzymam kciuki , mój czeka na telefon ze szpitala, możliwe ,że również w tym tygodniu będzie operacja... boję sie strasznie , tata jeszcze bardziej :(
  • 12 lat temu
    kingside123
    może tak być, przeczytaj moje dawniejsze wpisy. TURBt to nie jest łatwa sprawa ale z czasem ból mija. Mój Tato oprócz przeciwbólowych dostawał również antybiotyk, bo gorączkował, ale ponoć wszyscy dostawali. Po antybiotyku poczuł się lepiej, choc nawet wiele dni później gdy odrywał się z pęcherza jakiś skrzep, ból był niesamowity przy sikaniu. wyniki są po około 14 dniach, czasami warto pytać nie w szpitalu a w miejscu gdzie są analizowane ( na oddziale szpitalnym to wiedzą, mozna się zapytać)
  • nixe20 będzie dobrze 3 mam kciuki!!!! napisz jak tata sie czuje po operacji, mojego zapewne tez to czeka:..(
  • mój tata po usunięciu guza strasznie źle się czuje, oddaje mocz z krwią, strasznie go boli po zabiegu jest od 4 dni a ciagle na tabletkach przeciwbolowych, ledwo chodzi. czy to normalne? Hanna 3mam kciuki i wracaj do zdrowia, myslam jestem z tobą zeby sie udalo juz sie udało napewno i wrócisz do nas na forum niedługo!!!! czekanie na wyniki najgorsze.... po ilu dniach sa wyniki?powiedizeli mi, ze około 14 dni...długo.ktos jest z was procz czarownic po usunieciu pecherza?
  • 12 lat temu
    moj tata ma jutro operacje usuniecia pecherza. Co to bedzie , jak to bedzie ....napiecie rosnie!!!!!Oby bylo jak najlepiej!!!!!!
  • 12 lat temu
    moniura 4444 Tato miał zabieg w Koperniku
    Hanna - już pewnie po wszystkim ale i tak życzę optymizmu i szybkiego powrotu do pełni sił. Ukazała się książka Stuhra o jego zmaganiach z rakiem, bardzo głębokie refleksje o życiu, najblizszych - warto poczytać ... może w rekonwalescencji:)
  • Nixe20
    Nie wiem czy jest tu taka osoba, która miała najpierw stomię, a potem pęcherz z jelita lub odwrotnie i powie jaka jest różnica. Mój mąż ma urostomię, ale myślę, że każda z tych opcji ma zawsze plusy i minusy (jak pisała mi kiedyć Czarownica), więc myslę, że trudno powiedzieć, która opcja lepsza. Nie ma jednoznaczej odpowiedzi. Myślę, że trzeba porozmawiać z lekarzem jak to wyglada po operacji w obu przypadkach i samemu zadecydować.
  • 12 lat temu
    Niech ktoś podpowie, co gorsze pęcherz z jelita czy stomia???? nie chodzi o poczatki tylko tak z perspektywy czasu??? Prosze o odpowiedzi oparte o wlasne doswiadzcenia , doswiadczenia bliskich!!!!!!
  • 12 lat temu
    kingside trzymam kciuki za jak najlepsze wyniki !!!!!!
  • mój tata jest juz po usunieciu guza, zabieg trwał pół godziny, guz wyciety, teraz czekamy na wyniki czy to T1 T2 czy co innego

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat