Beti59 ja kupuję worki do zbiórki nocnej moczu w sklepie tam gdzie worki do urostomii , tylko nie kupuj tych firmowych jak dansac czy coloplast bo one są bardzo drogie ,mnie panie ze sklepu zamawiają długości 150cm one są z firmy ZARYS Zabrze ul. Pod Borem 18, ile kosztują to nie pamiętam bo kupiłam je dawno i na zapas ale ok 6,5zł, oni piszą że są jednorazowego użytku ale ja codziennie rano go płuczę pod bieżącą wodą i wieszam w łazience, co do spania to z początku też bałam się przewracać ale z czasem człowiek dochodzi do wprawy, tak jak pisze Heniek wkładam wężyk między nogi( fajnie to brzmi) a worek do kuwety koło łóżka i śpię i przewracam się bez problemu, przy podłączaniu worka nocnego trzeba wcisnąć aż usłyszy się klik i sprawdzić bo można w nocy niechcący wyciągnąć i będzie powódź na łóżku, życzę zdrówka i cierpliwości a wszystko się ułoży, pozdrawiam
U nas dziś taka sytuacja: tatowi wypad cewnik z lewego worka. Myślałam, ze uda mi włożyć nowy cewnik i po kłopocie. Niestety nie udało się po rozmowie z urologiem musieliśmy jechac do szpitala. Jemu tez się nie udało włożyć, moczowód zaczął mocno krwawić. W środę jedziemy do szpitala może do tego czasu moczowód się wygoi. Tata dostał antybiotyk. Dziś ma bole brzucha i mnie już paraliżuje co tam się znowu dzieje. W sukien bol nie jest silny tylko troche dokuczliwy.
bratka ja kupuje worki na allegro po 15 zl za 10 szt nie sa refundowane ale szkoda mi limitu na worki po 6 zl. Worki 2 l z zaworem T dlugosc wezyka 150 cm. Uzytkownik Centrum lekarza tel 327605543. Spie jak wiekszosc wezyk miedzy nogami i przewracam sie na prawo ilewo pozdrawiam
Proszę o pomoc! Tatowi nie leci mocz z tej nerki, z której mu ten cewnik dziś wypadł. Co robić? Czekać czy jechac do szpitala?
Dzięki za porady. Bylismy w Rzeszowie bo Nasza Dębica jest troche nieudolna w takich sprawach. Było wodonercze już. Założyli cewnik i jest Ok
Mam nadzieję dobrze że pojechaliście tam gdzie się znają bo gdyby robił to jakiś konował to mógł przebić moczowód, gdyby wam się jeszcze przytrafiło że cewnik wyjdzie to niech tato włoży rękawiczki jednorazowe i niech sam spróbuje nowy cewnik po maleńku włożyć, on najlepiej czuje czy mu wchodzi i trzeba to zrobić zaraz po wypadnięciu bo później moczowód się skleja ,mocz nie leci i cewnik ciężko włożyć, ja początkowo też jeździłam na sor gdy mi się cewnik zatkał jakimiś skrzepami ale u nas nie ma urologii i nie chcieli mi pomóc, wozili karetką do innych szpitali , trwało to kilka godzin a ja cierpiałam ból i strach że stracę tą jedyną nerkę, spróbowałam sama sobie pomóc i wymienić cewnik i teraz robię to sama i lepiej bo czuję czy dobrze wchodzi i nie uszkadzam moczowodu,pozdrawiam was serdecznie