Dona, ciezko obecnie o te szczepionki na kasę chorych... w tym szpitalu, w którym leczy się Tata nie są one refundowane... (nie wchodzę w szczegóły czemu, że być może centrum na nich zarabia itd)
Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, na ten moment zostaje jeszcze w Otwocku i wiem, że inni tu też placili ...
nie mam pojęcia w takim razie czemu w niektórych szpitalach jest to odpłatne, a w innych już nie... w moim mieście nie ma opcji (nie chodzi o to czy trzeba będzie płacić, ale po prostu nie chcemy), niestety tam gdzie leczy się Tata trzeba za nie zapłacić. Spróbuję jeszcze porozmawiać z Tatą co do wlewek może gdzieś indziej? Fajnie byłoby, gdyby te pieniądze "zostały w kieszeni ". W necie ciężko cokolwiek znaleźć...
Też ostatnio czytałam że ten lek nie jest w Polsce refundowany. Ale nie wiem, nie znam się ☺
Mamnadzieje co tam u Was ?
Moj tatko trafił w niedzielę do szpitala z gorączką i bólami nerek. Ma mocno zainfekowany mocz i do piątku musi sobie poleżeć i brać antybiotyk 😐 lekarz mówił że to normalne po takiej operacji. Przyczyną może też być zmiana worków pomimo tego że bardzo uważamy i wszystko dezynfekujemy 😐
Hej u nas w miare stabilnie. Tata bierze antybiotyk , bo jak zwykle infekcja. Ale to norma jest po takiej operacji. Jutro badanie krwi a we wtorek tk i rtg.
Witam. roza123 a gdzie przyjmuje prof. Drewa? Myślisz, że mógłby coś innego wymyślić niż cystektomia? Tato ma dużego i "krwawiącego" guza, Nie chcą go "skrobać" nawet w Centrum Onkologii w Bydgoszczy bo duża rana i ubytek krwi - tak mówią. Już sama niewiem co o tym myśleć... Pozdrawiam
Jenny nie zastanawiacie się długo nad radykalną operacją. Wiem, ze to mega trudna decyzja, ale ratująca życie! Z woreczkami da się żyć. Teraz tylko znajdźcie dobrego lekarza, który wykona operacje perfekcyjnie.
A my dziś na Tk właśnie czekam na tatę. Wyniki 25.01 dopiero. To będzie bardzo ciężki tydzień dla mnie. Ale wierze i mam nadzieje, ze będzie dobrze.
Witam .Jenny86. Prof Drewa przyjmuje w Bydgoszczy przy ul Konarskiego. Mają tam rejestrację. Numer tel dostępny w internecie. Terminy są niekiedy bardzo odległe. Jednak trzeba powiedzieć ,że sprawa bardzo pilna i powinni wcisnąć.Sama byłam tez świadkiem ,gdy rodzina przyjechała w ciemno ,i zostali przyjęci na sam koniec .Jeżeli chodzi o samego lekarza o którym tu piszę , to oczywiście że nie wiadomo jak oceni sytuację. Napewno , jeżeli potwierdzi ,że jedynie radykalna ,to juz niema co sie zastanawiać. Działać trzeba szybko , gdyż czas działa na niekorzyść chorego. Sam lekarz bardzo mądry człowiek. Wykonuje bardzo trudne operacje. Jeżeli chcesz wiedzieć coś więcej to pytaj. Na forum lub na priv. Pozdrawiam serdecznie
Wczoraj słyszałam w tv, ze szpital onkologiczny w Bydgoszczy jest najlepszym ośrodkiem w Polsce, wiec jeżeli macie możliwości to uderzajcie tam.
Witajcie. Dziś rano zostawiłam tatę w szpitalu na wymianie cewników i badaniach, a sama pojechałam po wyniki taty z Tk. Wróciłam do szpitala i biegiem do urologa-jest dobrze, Regresja😉W czwartek wizyta u onkologa i jeszcze czekamy na wyniki z rtg. Boże oby wszystko było dobrze. Guz na odbytnicy z 6 cm ma 7mm. Dam znac co i jak po wizycie u onkologa. Pozdrawiamy