Czytam... Czytam... i czytam . Zostawię to lepiej bez komentarza. Zdrowia Ci życzę i wesołych świąt
dziękuję Kochani za słowa otuchy. Jest ciężko, próbuje wziąść się w garść, niby już się uspokoje A na drugi dzień to samo. Nie wstydzę się psychologów, kiedyś w trudnych chwilach chodziłam na terapie- bardzo pomaga i jeśli trzeba będzie to udam się jeszcze raz. Fakt dzieciaki wszystko " łapią " i czują że coś się dzieje. A moje małe 4 i 8 lat, wiem że dla nich też muszę wziąść się w garść. Oczywiście, jak będę znała wyniki taty podzielę się z Wami tym. Narazie tata czuje się w miarę dobrze , bolą go trochę te " męskie sprawy " po zabiegu. A psychicznie tak jakby nic się nie stało- i nie wiem czy to dobry znak i czy to aby nie sa tylko pozory.Bo tato niby się śmieje i żartuje ale ja widzę w jego oczach zadumanie i taki smutek.... serce się kraje...
U nas dziś jest różnie tzn raz super a raz dołek. Długo rozmawiałam dziś z urologiem taty, twierdzi, ze wygrywamy tą walkę. Na ten moment tata gorączkuje. Musimy przetrwać. Leon zazdroszcze chociaż nie powinnam, bo to brzydka cecha. Życzę Tobie jak wszystkim innym wszystkiego dobrego.
Witajcie tata nadal gorączkuje wyniki posiewu moczu kiepskie. Jutro chyba szpital. Czekamy na telefon od lekarza.
Mam nadzieje jak Tata ? Mam nadzieję że już lepiej
Aga na ten moment jest stabilnie. Ale jestem ostrożna w słowach. Jutro chyba zrobimy badania kontrolne w szpitalu. Ale bardzo prawdopodobne, ze tata zostanie w szpitalu. Okaże się jutro. ( ja tez jestem Aga:)
Witajcie tata bez gorączki od wczoraj. Decyzja lekarza jest taka, ze nie będzie musiał iść do szpitala. W środę kontrola w poradni i zmiana cewników. Pozdrawiam
Mam dylemat: przetrwałem chyba grypę żołądkową ale po niej wystąpił problem chyba z nerką lub nerkami. Mam urostomię i od trzech dni zauważyłem krwawienie. Wiem że to sygnał alarmowy i powinienem udać się do lekarza ale co ma być to będzie, bez paniki. Nie chcę sobie ani nikomu psuć świąt. Czuję się dobrze nie gorączkuję apetyt dobry nic nie boli. Pytanie czy ktoś miał objaw krwawienia przy urostomi i jakie były skutki?
Pinokio jeżeli nie ma gorączki, to bez paniki. Tata mój często ma zabrudzony mocz krwią. Wystarczy, ze cewnik naciśnie na naczynie krwionośne i gotowe krwawienie. Tato bierze leki przeciwzakrzepowe dodatkowo. Jeżeli krwawienie nie ustąpi, zrób badanie moczu. W przypadku gorączki wybierz się do lekarza. Nasz urolog mówi, ze to normalne ale w granicach normy. A jeżeli boisz się o neki zrób kreatynine i mocznik z krwi.