Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13028 odpowiedzi:
  • Dziewczyny!!!

Tyreoglobulina mniej niż 0,2
    Anty Tg 1,85 (przed jodem miałam 106)

Miłego:-):-):-):-)
  • 12 lat temu
    Ika,
    spokojnie. Kiedy zaczęłaś brać 125? Jakbyś poczuła się źle, miał kołatanie serca to pójdziesz wcześniej.
  • 12 lat temu
    TSH mam 0,044 - mam gnać do lekarza, czy na spokojnie. Biorę 125 mg. Wizytę mam za 3 miechy, co wy na to????
  • 12 lat temu
    do marzuska
    witam, ja czuje się dobrze, z dnia na dzień lepiej, coraz mniej czuję to "coś" w gardle, tak jak myślałam , jest to efekt ewentualnego spuchnięcia lub naciągnięcia podczas snu, człowiek czuje się swobodniej, bez tego jak jato mówię "nosimy głowy" bo sie boimy, że cos może się stać. Jestem już po jodowaniu i czuję się wspaniale, czego WAM wszystkim moje kochane życzę.pozdrawiam
  • 12 lat temu
    ika70,
    ja byłam 6 m-cy (właśnie przez struny głosowe) ale to sprawa bardzo indywidualna.
  • 12 lat temu
    Fasola, też śledziłam ten blog, Przykro mi.
  • 12 lat temu
    Dziewczyny, jak długo byłyście na zwolnieniu po operacji tarczycy. Jestem 3,5 miesiąca po, ale moje fałdy głosowe nie sa jeszcze ok, więc nie wiem, co robic. Pracuje głosem. Pozdrawiam

• Walczyła wiele, wiele miesięcy w poznańskim szpitalu. Pisałam już o niej. W styczniu był przeszczep, później doszczep. Dziś odeszła...

http://zdrowawszpitalu.blox.pl/html
  • bbb

Dziękuje :-):-):-)
  • 12 lat temu
    Twoja endo ma racje! Wyniki są ok!!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat