Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
U mnie antytpo kosztuje 35zł i za 3 dni wynik. Osobiście nie robiłam czasu brakło. Dobrze że chociaż za tamte badania nie będziesz płacić. Chociaż tyle.
-
Kalmaro byłam dziś u rodzinnej i dała mi skierowania,zapłace tylko za antytpo bo tego nie może wystawić
-
witam 3 czerwca wybieram się do Gliwic na radiojod proszę o porady co zabrać, ile dni jest się na oddziale zamkniętym co mnie tam czeka ,dodam iż mam mieć w warunkach rhtsh, wszystkie informacje będą cenne .pozdrawiam
-
Dlatego nie dał na biopsję,przecież to nic strasznego bo od stycznia miałam już 4 biopsje piersi
-
Z cukrzycą nie miałam nic do czynienia wiec nawet nie wiem jakie są objawy oprócz wzmożonej senności. U mnie był opis "zwapniały lity guzek". Słyszałam właśnie że jak jest guzek poniżej cm to nie chcą bardzo kierować na biopsje. W sumie biopsja tez nie jest w 100% badaniem. Ale zobaczysz będzie dobrze :)
-
Guzek poniżej cm opisany jako lity 7x7x11.To najwiekszy pozostale nie podana wlk. tylko opisane jako lite o mieszanej i wzmożonej echogenicznosci
-
Guzek poniżej cm opisany jako lity 7x7x11.To najwiekszy pozostale nie podana wlk. tylko opisane jako lite o mieszanej i wzmożonej echogenicznosci
-
-
Dodał jeszcze że w moim wieku(48) są też inne podloża sugerujace niedoczynnosć ale wyniki są w normie.A część objawów sugeruje cukrzycę, dlatego skierowanie na cukier i cholesterol. Po za tym na nastepna wizytę mam przynieść wyniki krwi i moczu z ostatnich 3 miesiecy(robię co 3 tyg.z uwagi na zapalenie i uchyłki pęcherza).
-
Do lekarzy niektórych tak trzeba ;) A jakiej wielkości guzek? Mój rakowy 14 mm. Wiadomo że jak mały można poczekać ale czym wcześniej tym lepiej. Ale lekarze niektórzy to ..... zwłaszcza w małych miejscowościach :(