Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Mi sie wydaje że ten mój lekarz tak długo karze przestrzegać. Generalnie przecież nie będę siedzieć zamknięta w pokoju bo bym zwariowała. Mieszkam na wsi z rodzicami, mam swoje podwórko. Wychodzę z pokoju to mówię żeby rodzice gdzieś sie pochowali ;) zrobię co mam zrobić, często myję ręce, używam swoich sztućców, po sobie myje sama, w łazience tez stosuje zasady co ze szpitala kazali. Będzie pogoda to mykam na dwór jak ktoś obcy będzie chciał podejść powiem stop. Jakoś to sie przetrwa ;) justin00 jak możesz a nie wiem czy w Gliwicach można to weź jakieś "urządzenie" z netem na izolatkę bo można zwariować. Na książkę nie miałam w ogóle natchnienia ani nie mogłam sie skupić. I pamiętaj woda i żelki kwaśne :) Będzie dobrze zobaczysz trzymam kciuki. A jak będziesz miała neta to pisz będziemy wspierać :)
  • No wlasnie cholera!!!!!! :/
  • Masakra 3-4 tygodnie, jeżeli ja tak będę miala to chyba zwariuje :(, generalnie u mnie ok jutro Gliwice i wtedy zobaczymy.......
  • 9 lat temu
    Tygodnie,o cholera:|
  • 9 lat temu
    Pierwszy dzień w domu po szpitalu to dlatego,emocje schodzą... W Przemyślu teź deszcz:-) Wyrzucamy złe myśli :-) Justin pisz jak u Ciebie :-)
  • Mam taka nadzieje ;) 3-4 tygodnie kwarantanna :(
  • Dzieki dziewczynki Kalmara będziesz czysta w grudniu zobaczysz a ile kwarantanny?
  • To wiem Oj dziś chyba pogoda taka deszczowa i jeszcze zmęczenie i może takie mnie dopadło dziwne myślenie ;) Ale już pozytywne myślenie włączam :) No mówił żeby sie nie przejmować zobaczymy co będzie w grudniu.
  • 9 lat temu
    Mi mówił lekarz,że nawet jak coś się rozsieje to jod sobie z tym poradzi,a Tobie coś mówił?
  • Oj tak jak ja sie ciesze ze w domku. Tylko martwią mnie trochę wyniki :( Ze w loży pooperacyjnej pół biedy ale ta zatoka ?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat