Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13026 odpowiedzi:
  • Kurka to myślałam że te hormony tak hop siup sie ustawi a tu widzę du... Musimy być dzielne i mega twarde :) justin00 jak Ci tam w izolatce?? Jak się czujesz??
  • Gatta mam napisane 9:11 w Oddziale Klinicznym ZMNiEO lekarz mówił żeby być bliżej 10-11 Ty też tam będziesz? Miło by było porozmawiać :D
  • 9 lat temu
    Vjolka powodzenia na wtorek ;-) Kalmara no niestety muszę się przygotować na wizyty.... Ale wszystko będzie ok ;-) Kolbier ja też mam wizytę 21 lipca w Gliwicach. A na którą godzinę masz wizytę??
  • Dziękuję Vjolka za miłe słowa. Dziękuję kalmara Tobie również. Chodzę do endokrynologa, ale na razie chyba te hormony dają mi tak w kość. Miałam 88 eutyroxu i za wolno spadało tsh, zwiększono mi na 125 i spadło w ciągu półtorej tygodnia na 0,727 wydaję mi się że chyba jest za mocny, wszyscy mówią czekać, czekać, czekać.... czasem brakuje mi cierpliwości, a wiem że muszę mieć jej dużo jak każdy z nas. Do Gliwic mam 21 lipca na kontrol. Chce wrócić do pracy, cały czas mam taką ,,dziwną,, głowę. Jeszcze raz dziękuję za dobre słowa ;) ;) pozdrawiam
  • Cześć koliber. Witaj w naszym "klubie". A jesteś pod kontrolą endo? Ja się tak czułam przy odstawieniu hormonów w niedoczynności. W sumie cały czas czuje takie rozpieranie w mięśniach i kręgosłup mnie boli ale od 4 dni hormony biorę dopiero wiec czego się spodziewać ;) Zanim dojdę do siebie trochę potrwa. Też mnie czeka drugi jod w grudniu bo świece w 3 miejscach. I jestem słaba, męczę się szybko. Jesteś w podobnym wieku - ja mam 31. My młodzi jakoś gorzej znosimy wahania hormonów może to jest to? sama nie wiem - endo nie kazał mi sie przejmować objawami podobno przejdzie. Grunt to pozytywnie sie nastawić że będzie dobrze. Pomyśl masz dzieci, męża ciesz sie każdym dniem :) Gatta a tu niestety musimy przyzwyczaić sie do częstych wizyt w szpitalach :( Na początku leczenie a potem kontrole :( Ale czego się nie robi dla zdrowia?? :) Głowa do góry dziewczyny !!
  • 9 lat temu
    Gatta,odezwę się w środę,bo we wtorek ja wiozę szkiełko,też będę jak galaretka :-)
  • 9 lat temu
    Cześć Aniu,ja mam 39,dwie dziewczyny, mąż,królik i dwa koty.Jeszcze wszystko przede mną,bo niedawno usłyszałam diagnozę...Nie mam wiedzy praktycznej, ale jest tu sporo osób,które Cię wesprą,pozdrawiam:-)
  • 9 lat temu
    Cześć ;-) dziś byłam w Gliwicach. Zawiozłam szkiełko, wynik biopsji. Następna wizyta 21 lipca. Wtedy będę wiedzieć więcej bo mam wizytę u lekarza i drugą biopsję. Wchodzą do kliniki trząsłam się jak galaretka, masakra nie lubię szpitali... A tu jeszcze wszystko przede mną :-(
  • Witam. Mam na imię Ania, 35 lat, dwoje dzieci, mąż, pies i rak brodawkowaty. Pukam do Was z próśbą o parę słów otuchy. W marcu 2015 wycieta cała tarczyca, z powodu guza 3 cm nie złośliwy, na drugim płacie 4 mm guz złośliwy. Wizyta w Gliwicach zakwalifikowana na radjojod najpierw diagnostyczny , po stwierdzeniu przerzutu do węzła chłonnego, leczniczy 30 kwietnia. W listopadzie druga dawka. Czuje się źle, jestem słaba, bolą mnie ręce, nogi,głowa. Miałam spadek wapnia teraz jest trochę ponad norme, tsh też jest teraz w normie. Zażywam eutyrox 120, alfadil 0,25 calperos 1000 1x . Mam doła na maxa, nie wiem dlaczego czuje się tak źle. Pozdrawiam i Życzę dużo zdrowia.
  • No to tak jak ja tylko ze ja juz zamknieta :) dzieki dziewczyny, Iwona również trzymam kciuki.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat