Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Jestem w izolatce, czekam na cudowna tabletkę, Iwona jestes juz?
-
-
Mozemy chodzic i chodzimy ale tak ogólnie to nic sie nie dzieje, dobrze ze tv w pokoju.
-
To tym bardziej kikut pewnie. Na zapas sie nie martw. Ale patrz już 2 dzień Ci zleciał prawie. A nie możesz pospacerować na terenie szpitala znaczy jakiś park czy coś? My w Wawie chodziłyśmy gdzie sie dało przed izolatką nawet za bramę sie rozpędziłyśmy na zakupy
-
Co u mnie nudy nudy i jeszcze raz nudy z ciekawostek to zastrzyk w tylek na dobre wchłanianie jodu dlatego nie musialam odstawiać tabletek, biopsja byla, kuli dwa razy i nie wiadomo czy material pobrali bo zmiana jest maluteńka jutro będę wiedzieć. :/
-
I.wanna może już jutro wyjdzie i sie odezwie ?? oby :) Jak nie ma komplikacji to długo nie trzymają ;)
-
Vjolka to nie ja wykupowałam receptę więc nawet nie wiem ze sa jakies z witaminami :) mam zwykły ale niedługo sie konczy wiec poczytam i może kupie z witaminami :)
No właśnie ciekawe jak wyniki biopsji u Justin. Jak będzie mogła pewnie sie odezwie :)
Shanta84 mi lekarz powiedział ze przed kolejnym jodem zamiast odstawiać da mi zastrzyk - nie dopytywałam o szczegóły bo to za pół roku dopiero. Ale osobiście wole wszystko tylko nie odstawienie hormonów. Co do poziomu TSh nie pomogę. Po operacji jestem 2 i pół miesiąca. I jestem świeżo po jodzie - muszę zbić tsh bo mam 109 :/
-
Jak tam dzisiaj Justin?
Myślęjak sobie radzisz Iwanna?
-
Hej!
Przeglądam forum i widzę, ze piszecie o jakiś zastrzykach?? O co chodzi, mam w listopadzie wizytę kontrolną w Zgierzu i zaintrygował mnie ten zastrzyka zamiast odstawiania euthyroxu :)
Mam jeszcze jedno pytanie, operacje wycięcia raka tarczycy miałam dwa lata temu i od tego momentu endokrynolog daje mi dawkę 150 euthyroxu.
Ciągle mam wyniki poniżej normy tzn. TSH 0,01, fT4 24, a Wam jak lekarze utrzymują TSH też poniżej normy??
POZDRAWIAM
-
Kalmara a calperos nie masz z wit d3?bo są różne wersje,nie wiem jaki masz przypisany.Mimo wszystko trzeba zapytać endo, żeby nie było jedna baba poradziła drugiej ;-)