Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Tak wynik sprzed operacji lekarz mówił, ze narazie nie moze jednoznacznie powiedzieć co to jest czekamy na termin mordowania
-
Mnie diabli biorą z nudów na niczym się nie mogę skupić w usg znalazła mi nowego guzka czyli kolejna wznowa :( i już mam pełno myśli choć kazała mi brać to na spokojnie
-
Justin widzę u was ruchy, trzymam kciuki za wyniki :D
-
Vjolka jeśli Cię pocieszy stawy mnie napier... :) obecnie i kręgosłup a scyntygrafia odnośnie kości wyszła ok :) Wiec nie masz co się nakręcać :) Z tym masz dobrze. Ja jako singielka hmm uciekam w świat książek wtedy nie myślę :) Ale są dni jak jeszcze zaatakuje migrena że wszystkiego sie odechciewa :( Ale łykam tabletkę i powtarzam sobie co mnie nie zabije to mnie wzmocni. Nie możemy sie poddawać choćby nie wiem co. Widze że nie tylko ja mam dziś spadek formy :)
-
Anka 50,to rtg to z przed operacji?Masz już termin jodowaniu syna?
Co mówił lekarz?
-
Przepraszam, powtórzyłam wpis.
-
Jeju,jak fajnie że to napisałaś.Ja to sobie tak głupio myślałam,źeby nie pisać jak mi odwala,żeby ludzi tu nie dołować.
Bolą mnie stawy,to już sobie myślę, mam to w kościach,a przecież kiedyś też miałam problem ze stawami...itp
Jak bym to wszystko mówiła mężowi,to dopiero on by ześwirował.
Gdyby nie dzieci i obowiązki w domu, to leżała bym pod kołdrą.
Jak wcześniej pozytywnie to teraz zjazd,brrr okropna huśtawka.
-
Jeju,jak fajnie że to napisałaś.Ja to sobie tak głupio myślałam,źeby nie pisać jak mi odwala,żeby ludzi tu nie dołować.
Bolą mnie stawy,to już sobie myślę, mam to w kościach,a przecież kiedyś też miałam problem ze stawami...itp
Jak bym to wszystko mówiła mężowi,to dopiero on by ześwirował.
Gdyby nie dzieci i obowiązki w domu, to leżała bym pod kołdrą.
Jak wcześniej pozytywnie to teraz zjazd,brrr okropna huśtawka.
-
Witam wszystkich dziewczyny czy któraś z Was przy raku brodawkowatym miala niewielki cień na zdjeciu rtg pluc?albo moze spotkalyscie kogos podczas leczenia z takim wynikiem.Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki
-
hej
Justin00 trzymam kciuki za scyntygrafie. Będzie dobrze :)
Vjolka też tak miałam. Przed wszystkimi udawałam ze jestem twarda, ze sie nie denerwuje, że jest ok. Ale to nie jest dobre. Bo ostatni tydzień przed jodem myślałam że zeświruje. Ale mi najbardziej pomogło to forum bo kto jak kto nas zrozumie?? Jak nie druga osoba która to przeżyła albo obecnie przeżywa. Więc w razie co służę "ramieniem" :)
Aniaw12 oczywiście inne opcji nie ma :) będzie dobrze!!!!