Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Daytek, odpiszę jutro dobrze. Pozdrawiam. :D
  • 9 lat temu
    Cześć ! Kawka powiedz mi co tak naprawdę powinienem zabrać na te jodowanie niby mam rozpiskę ale wiesz jak to jest lepiej spytać kogoś kto jest już po zawsze trochę coś można podpowiedzieć co brać czego nie , Podobno jest telewizor i radio powiedz mi czy telewizor jest płatny czy brać dużo picia i co z tymi cukierkami czy koniecznie muszą być kwaśne czy mogą być miętowe i co ewentualnie jeszcze było by przydatne odpisz proszę . Pozdrawiam !!! :)
  • 9 lat temu
    Dzięki za kciuki . Operacja w Opolu. Podobno na chirurgii w Szpitalu Wojewódzkim mają odpowiedni sprzęt i doświadczenie. A potem w zależności od wyniku badania histopatologicznego koniec albo skierowanie do Gliwic .
  • 9 lat temu
    Witaj Gajka. Trzymam kciuki za operację! Zycze chyba gruczolaka, bo nie brzmi złośliwie ;) ale cokolwiek będzie i tak to pokonasz :) A gdzie operacja?
  • 9 lat temu
    Witam w klubie ! Teraz ten temat dotyczy i mnie. Spodziewałabym się raczej zawału, udaru lub Parkinsona - bo takie choroby były w mojej najbliższej rodzinie. A tu wynik biopsji: cyt"obraz budzi podejrzenie raka brodawkowatego,do roznicowania z gruczolakiem szkliwiejącym i nowotworem rdzeniastym". Wszystkie badania dodatkowe w expresowym tempie. W poniedziałek (14-go) do szpitala, a we wtorek operacja- calkowite wycięcie tarczycy.
  • 9 lat temu
    Daytek przepraszam, że wcześniej Ci nie odpowiedziałam. Oczywiście przechodziłam jodowanie w CO na Ursynowie, pytaj śmiało. :D
  • 9 lat temu
    Witam. Zbliża mi się termin wizyty w CO na jodowanie czy ktoś z was w ostatnim czasie przechodził jodowanie w CO bo miałbym kilkA PYTAŃ!!!
  • 9 lat temu
    A operacja nie jest straszna . Myślałam że będzie gorzej . Nawet zgrzeszylam w drodze do domu i skusilam się na frytki i cheesburgera :P
  • 9 lat temu
    Sylwusiaaa87 tak mam wycięte wszystkie węzły środkowe szyi. W biopsji węzła wyszedł przerzut . Dr powiedział ze na jego oko będzie więcej węzłów przerzutowych. Ale kazał mi się nie martwić . Powiedział ze w moim wieku to się pięknie leczy :) ( mam 30 lat )No i jod mam mieć już w październiku :)
  • Dziękuję wszystkim za wsparcie <3 Anka50 onkologa pytalam i można mieć kilka rodzajów raka niestety. Mango tsh mam 1,43 . Napisz jak po kontroli. Ja caly czas kaszle i chrząkam ale powiedzial ze to normalne. Sylwusia wapno brałam 5 miesięcy.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat