Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
A ja po szpitalu schudłam 2 kg,ale i tak jestem chuda.Tylko o dziwo odrzuciło mnie od słodyczy no i sporo ruchu mam na co dzień.
Możecie powiedzieć, chuda jesteś,to siedź cicho;-)
Mężczyźni nie są tak przewraźliwieni ze swoim wyglądem,a my sobie tak wkręcam różne niedoskonałości...
-
Gatta na tej karcie informacyjnej co do jodowanie jest nr telefonu, pani doktor mówiła,że jeżeli nie będę mogła przybył w terminie,to prosi o telefon.Może w drugą stronę też zadziała.Ja chyba poczekam na marzec,jakaś jestem spokojna.
-
Gatta ja osobiście nie załatwiałam tego dzwoniąc tam. Poruszałam kontakty moich przyjaciół, znajomych... I tak się jakoś udało dotrzeć gdzie trzeba...
-
Mango możesz mi podać nr telefonu pod który dzwoniłaś w spr jodu? Do której godziny można tam dzwonić?? Dziękuję ;)
-
Witajcie:-)
Pierwszy raz na forum. Po operacji 3 miesiace temu moje tsh bylo 0.08 . Bralam dawke - 100 . Zadnych skutkow ubocznych. Teraz jestem 2 tygodnie po jodowaniu w Warszawie i tsh szaleje. Ale podobno to normalne. Musze brac dawke 100 5razy w tygodniu i 115 2razy w tygodniu. Po miesiacu od jodowania musze sprawdzic poziom tsh ponownie. Musze Wam powiedziec ze owszem kazdy organizm reaguje inaczej czyli sennosc, zmiany nastroju, skoki na wadze itp. Ale Ja zaczelam walczyc na samym poczatku i zaczelam biegac. Tak poprostu. Dzieki temu ani jednego kg wiecej, tylko mniej ! Organizm inaczej reaguje, nie mam zadnych objawow niedoczynnosci lub nadczynnosci. Uwazam ze jezeli bedzie sie dbalo o swoj organizm np. sportem lub w jakis inny sposob to mozna przezwyciezyc te nieprzyjemne dolegliwosci. Oczywiscie jest to moja opinia, i jak wiadomo nie.na kazdego to podziala. Ale chcialam Wam pokazac ze w moim przypadku jak narazie jest to zloty srodek. :-) pozdrawiam i ponizej pokazuje ze nie sciemniam z tym bieganiem. Moj wczorajszy bieg z dedykacja dla kazdej z Was
Link do facebooka
https://m.facebook.com/marta.bratowska?id=1562899863&refsrc=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmarta.bratowska
-
Mango, niestety u mnie było po 1 jodzie 4 kg. w górę z tym, że po pół roku udało mi się wrócić do wagi wyjściowej. Po 2 jodzie już było 7 kg. w górę i tak mi zostało. :(
-
potwierdzam pięć kilo na plusie :( i to chyba nie koniec......
-
No nie mówcie że tak z tą wagą. .. myślałam, że jak juz sie musimy użerać z tą chorobą, to przynajmniej jakieś bonusy będą w sensie łatwiejszego chudnięcia. .. :-( Kurcze utrzymują nas w takiej nadczynności a najprzyjemniejszy skutek uboczny nas omija :-/
-
-
dziewczyny te wszystkie objawy to efekt huśtawki hormonalnej jaką nasz organizm przechodzi przez te odstawienia hormonu ,ja po pierwszym jodzie dochodziłam do siebie ok. 2 miesięcy ,dodatkowo miałam jeszcze taką niemoc mięśniową ,brak siły i kłopoty z pamięcią.Jeśli chodzi o wagę to niestety nic do dołu ,raczej cały czas do góry :( :(
kalmara ile jesteś po jodzie