Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    aneta31 trzymam kciuki. Co do stosowania plastrów to też chętnie się dowiem. Ja póki co contratubexem smaruje. Blizna całkiem ok ale klucha w gardle masakra.
  • 9 lat temu
    aneta31 <3
  • 9 lat temu
    Aneta POWODZENIA będzie dobrze :D
  • 9 lat temu
    dziewczynki trzymajcie kciuki jutro o 10 mam operacje.czy mozecie powiedziec po jakim czasie od operacji mozna zaczac stosowac plastry sylikonowe?z gory dziekuje :)
  • 9 lat temu
    Cholercia, a ja dopiero tydzień po,a gdzie tam jeszcze trzy miesiące... Ja czasem mam wrażenie jakbym się zaraz miała udusić ;)
  • 9 lat temu
    Lauroli ja 3 tyg po operacji i klucha również mi towarzyszy. Pytałam o to lekarza podczas wizyty kontrolnej. Powiedział mi że do 3 msc może być takie uczucie kluchy. Nie jest to fajne. Ja ciągle kaszle bo mam takie wrażenie jakby mi coś właśnie zalegało w gardle.
  • 9 lat temu
    Anka50 dziękuję za odpowiedź, bo już się zaczynałam martwić, że może coś mi źle zrobili i będą musieli mnie znowu kroić :( Pozdrawiam :D
  • 9 lat temu
    Mango Tak sobie mysle,że może do lutego ten jod u Ciebie zadziała i pozbędziesz się kłopotu bez operacji :D Lauroli Mój syn dosyć dlugo po operacji żalil się na kluche w gardle :D
  • 9 lat temu
    Witajcie :D Mam pytanie,czy po operacji miałyście takie uczucie w gardle choćby cały czas tam siedziała jakaś klucha?? Pozdrawiam <3
  • 9 lat temu
    Mango super,że jesteś po jodowaniu :-) Mnie dzisiaj czeka wizyta u laryngologa, bo ciągle mam chrypkę,a czwartego listopada wizyta u dermatologa bo rozprzestrzeniają mi się brodawczaki...znowu stres,skrzydła mi opadają.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat