Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13031 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Ewka22! Muszę Ci się pochwalić że odkąd wróciłam do swojej sypialni przespałam całą noc. Co prawda budziłam się ze trzy razy ale to tak może z przyzwyczajeni. Pewnie to także wpływ mojego kochającego małżonka który stwierdził że się za mną stęsknił :D :D :D :D :D :D Jak to przyjemnie usłyszeć coś takiego po dwóch tygodniach rozłąki - chociaż nie takiej całkowitej :D :D <3 <3 <3
  • 8 lat temu
    Laila! Nie martwcie się na zapas. Bądźcie dobrej myśli i pozytywnie nastawione. To bardzo ważne w leczeniu. W Gliwicach mama jest pod świetną opieką nie ubliżając innym placówkom, które też bardzo cenię, ale z tego co słyszałam Gliwice mają chyba najwięcej doświadczenia w leczeniu takich przypadków.
  • 8 lat temu
    Laila! Tarczyca to narząd składający sie z 2 płatów połączonych cieśnią. To pewnie tam zgromadził się jod. Ja miałam na wypisie: "selektywne gromadzenie radioznacznika w loży obu płatów bocznych tarczycy". Podobno tak ma być więc bez zbędnej paniki. Twojej mamie zebrał się gdzie indziej.
  • 8 lat temu
    1963agata1 chodziło mi że pisało na karcie iż zaraz po podaniu tego jodu zbierał się w ciesni .. Nie potrafie tego dosłownie przytoczyc
  • 8 lat temu
    Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy <3 Byłam u mamy bo musiałam zobaczyc ta karte i faktycznie Rzeszów pomylił się w histopatologii (tu był brodawkowaty) a Gliwice rozpoznały niskozrónicowany.. Staram sie pocieszac mame i siebie że statystyki to sobie moga wsadzić gdzies ( na przykładzie Agaty Mróz która dostała sepsy i na nia umarła a nie na raka) Chyba każde myslenie dajace nadzieje jest dobre. Oznaczenie przy raku nskozróżnicowanym ma pT3NxMx . Czyli nie badali węzłów?? Lekarka powedziala ze wyniki ma ok i tylko markery delikatnie podwyższone
  • Dziękuję dziewczyny!!!!!! ❤❤❤❤❤
  • 8 lat temu
    Sorki za powtórkę
  • 8 lat temu
    Laila chyba trzeba zaufać Gliwicom, nie ma co panikować, to nie pomaga, wiem sama po sobie...
  • 8 lat temu
    Laila! Prawdopodobnie chcą dobić to paskudztwo. Tak podobno najlepiej. Była z nami starsza pani która już 6 razy miała jod. Ze względu na przerzuty.
  • 8 lat temu
    Laila chyba trzeba zaufać Gliwicom, nie ma co panikować, to nie pomaga, wiem sama po sobie...

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat