Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Ewka22!
Muszę Ci się pochwalić że odkąd wróciłam do swojej sypialni przespałam całą noc.
Co prawda budziłam się ze trzy razy ale to tak może z przyzwyczajeni.
Pewnie to także wpływ mojego kochającego małżonka który stwierdził że się za mną stęsknił :D :D :D :D :D :D
Jak to przyjemnie usłyszeć coś takiego po dwóch tygodniach rozłąki - chociaż nie takiej całkowitej :D :D <3 <3 <3
-
Laila!
Nie martwcie się na zapas.
Bądźcie dobrej myśli i pozytywnie nastawione. To bardzo ważne w leczeniu.
W Gliwicach mama jest pod świetną opieką nie ubliżając innym placówkom, które też bardzo cenię, ale z tego co słyszałam Gliwice mają chyba najwięcej doświadczenia w leczeniu takich przypadków.
-
Laila!
Tarczyca to narząd składający sie z 2 płatów połączonych cieśnią. To pewnie tam zgromadził się jod. Ja miałam na wypisie: "selektywne gromadzenie radioznacznika w loży obu płatów bocznych tarczycy". Podobno tak ma być więc bez zbędnej paniki. Twojej mamie zebrał się gdzie indziej.
-
1963agata1 chodziło mi że pisało na karcie iż zaraz po podaniu tego jodu zbierał się w ciesni .. Nie potrafie tego dosłownie przytoczyc
-
Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy <3
Byłam u mamy bo musiałam zobaczyc ta karte i faktycznie Rzeszów pomylił się w histopatologii (tu był brodawkowaty) a Gliwice rozpoznały niskozrónicowany..
Staram sie pocieszac mame i siebie że statystyki to sobie moga wsadzić gdzies ( na przykładzie Agaty Mróz która dostała sepsy i na nia umarła a nie na raka) Chyba każde myslenie dajace nadzieje jest dobre.
Oznaczenie przy raku nskozróżnicowanym ma pT3NxMx . Czyli nie badali węzłów??
Lekarka powedziala ze wyniki ma ok i tylko markery delikatnie podwyższone
-
Dziękuję dziewczyny!!!!!! ❤❤❤❤❤
-
-
Laila chyba trzeba zaufać Gliwicom, nie ma co panikować, to nie pomaga, wiem sama po sobie...
-
Laila!
Prawdopodobnie chcą dobić to paskudztwo. Tak podobno najlepiej.
Była z nami starsza pani która już 6 razy miała jod. Ze względu na przerzuty.
-
Laila chyba trzeba zaufać Gliwicom, nie ma co panikować, to nie pomaga, wiem sama po sobie...