Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
sory po szpitalu jakas taka otępiała jestem. Guzków w tarczycy
-
Ale 2 guzkow na wezlach chlonnych? Czy dwoch guzkow w tarczycy?
-
Iwi W moim przypadku chirurg-onkolog zadecydował o wycięciu węzłów tak na wszelki wypadek żeby nie robić re-operacji. Miałam tylko biopsje 2 guzków. Na usg węzły były czyste. Co do decyzji chirurga wydaje mi się że duży wpływ miało to że moja tarczyca była cała guzkowata.
-
A powiedz mi czy np lekarz ktory rohi usg tarczycy i robil tez wezly chlonne powiedzial ze nic nie ma...? Mysle ze dopiero czy nakuciu wezlow chlonnych i jej biopsji podejmuja decyzje co do wezlow chlonnych
-
Vjolka Wiadomo mogło być cos gorszego ;) Tak wolne od pracy L4.
Iwi29 12mm brodawkowaty. Innej opcji nie ma :)
-
Kalmara. A jakiej wielkosci miala tego guza i jaki typ? Bedzie dobrze
-
Kalmara będzie dobrze, już jest dobrze bo można mieć gorszego stwora niż ten nasz.
Teraz urlopik po jodzie? :-)
-
Agata
Dziewczyna teraz co była ze mną na jodzie też miała podbródkowe usunięte. U mnie w sumie 17 węzłów usunięto - podbródkowe i chyba przy krtaniowe ( nie chce mi sie grzebać w papierach bo mam dość po szpitalu ;) ). Ja tez nie potrafię tego pojąć zwłaszcza że to mój trzeci jod - już myślałam że będzie ok. Ale zobaczymy co będzie dalej. Teraz pełen relaks :D
-
uleczka725 ,o to muszę do jakiegoś dermatologa z tym pójść, no ja też nie miałam z tym problemu,a teraz nagle taka buzia ha :)
-
Kalmara!
To pewnie jod chwycił ten obszar usuniętego węzła podbródkowego (pewnie tam się też rozgościł złośnik i dlatego był wychwyt jodu). Szczerze powiedziawszy nie potrafię tego pojąć.
Przyznam Ci się, że pierwszy raz słyszę jak ktoś miał usunięty węzeł podbródkowy - stąd moje zdziwienie.