Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13031 odpowiedzi:
  • 13 lat temu
    Witam! Troche zmienie temat ale dla mnie to wazne. Czy przy raku tarczycy i przy lekach ktos z was ma problemy z nadwaga? Moj lekarz twierdzi ze to nie ma nic wspolnego z moja choroba. Zwalaja to rowniez na to ze 1,5 roku temu urodzilam dzecko i to po ciazy. Na to co jem i ile, dodajac do tego ruch (jestem caly czas w biegu i nie ma dnia bez spaceru) to powinnam juz dojsc do siebie. Obecnie biore euthyrox 150. Po tej dawce mam silne kolatania serca,ale znowu mam spokuj ze stawami. Ogolnie jestem slaba, mam dusznosci. Jak narazie najbardziej dokucza mi otylosc. Jezeli wiecie cos na ten temat to prosze o porade.
  • 13 lat temu
    witaj aniusia25 nieplacz co jest napisz albo podaj gg popiszemy
  • 13 lat temu
    PŁACZEE E Z MOICH OCZU GROCHY ŁEZ CIEKNĄĄĄ TO BOLI ;(((( Boze za co przeciez ja jestem skromna osoba ktora chciała corke wychować;(((((((((((((((((((((((((((( nie mam szans na Ż Y CIE;(
  • 13 lat temu
    Aniusia25 powtórzę z House jakie miałaś badania robione?
  • 13 lat temu
    Ale napisz jakie badania miałaś robione!
  • 13 lat temu
    pT1 BARDZO bardzo okropnie sie czuje mam coreczke;((((
  • 13 lat temu
    Skąd masz taką informacje? Jakie badania miałaś zrobione?
  • 13 lat temu
    boże co mam zrobic nowotwor dostał sie do układu krwionosnego pomocy?;(((((((( ja placze moj stan sie pogarsza;((
  • 13 lat temu
    Campina zawsze po wycięciu organ trafia na badanie histopatologiczne.
    Nie martw się na zapas. To, że jesteś studentką nie oznacza, że nie możesz się bać i jak to określasz "świrować". Choroba może dotknąć każdego i każdy się boi. Jak Twoje wyniki? Jeśli biopsja będzie ok. a same guzki nie zakłócają funkcjonowania tarczycy, nie masz wola to najprawdopodobniej będziesz tylko co jakiś czas robić badania (hormony i usg) by kontrolować guzki i tyle.
  • 13 lat temu
    Campina masz już wynik biopsji?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat