Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
A szanse masz 100% na wyleczenie!!!!!!
-
aniaw12
dzięki za szczegółowe informacje dot. pielęgnacji blizny. Ja myślałam najpierw o plastrach sutricon, potem kelo cote. W końcu znajoma poleciła mi dermatix ale ta blizna nie wygląda lepiej mimo stosowania tylko gorzej. Robi się taki biały szeroki pasek na miejscu cięcia. Wokół czerwono.
Przytłacza mnie jej widok, dodatkowo ta niepewność, wahania nastrojów. Na dobrą sprawę nie potrafię wyłączyć choć na chwilę myślenia co dalej. Nakręcam się sama. Na niczym się nie mogę skupić. Wszystko się wywróciło, zmieniło. Dziewczyny co robicie na te zmienności nastrojów jak sobie radzicie. Nie mogę się skupić na niczym.
-
aniaw12
dzięki za szczegółowe informacje dot. pielęgnacji blizny. Ja myślałam najpierw o plastrach sutricon, potem kelo cote. W końcu znajoma poleciła mi dermatix ale ta blizna nie wygląda lepiej mimo stosowania tylko gorzej. Robi się taki biały szeroki pasek na miejscu cięcia. Wokół czerwono.
Przytłacza mnie jej widok, dodatkowo ta niepewność, wahania nastrojów. Na dobrą sprawę nie potrafię wyłączyć choć na chwilę myślenia co dalej. Nakręcam się sama. Na niczym się nie mogę skupić. Wszystko się wywróciło, zmieniło. Dziewczyny co robicie na te zmienności nastrojów jak sobie radzicie. Nie mogę się skupić na niczym.
-
Czyli rozumiem z tym tg ze mogą byc wahania może odstawienie hormonów ma jakiś wpływ na zwiększenie zwłaszcza podczas diagnostyki.Odliczam każdą sekundę do czwartku żeby być już po.
-
Czyli rozumiem z tym tg ze mogą być wahania. Może wpływ ma odstawienie hormonów zwalaszcza w trakcie trwania diagnostyki. Odliczam każdą minutę do czwartku żeby być już po.:)dzięki za każdą cenną informacje :)
-
earlgrey
Nie ma za co. ;) Ja też kiedyś myślałam o plastrach sutricon, ale trochę dla mnie za drogie. Taniej wychodzą taśmy do kinesiotapingu. ;) Ja i tak miałam szczęście, bo mnie moja rehabilitantka oklejała gratis. ;)
-
aniaw12
jest jest :D masz fajną rehabilitantkę, że zobaczyła i skutecznie zadziałała :D i się udało, szczerze to nie wiedziałam że tak długo trwa walka z blizną ja to muszę się nauczyć cierpliwości bo mi jej brak :(
-
aniaw12 a u Ciebie jak Twoje leczenie bo pamiętam że ciągle walczysz oczywiście pozytywnie wspierając innych:)a co do blizny dziewczyny ja próbowałam chyba wszystkiego razem z plastrami sutricon które po godzinie same się odklejaly z blizny był też bio-oil i też nic ale mogę wam powiedzieć że z biegiem czasu blizna zbladała a bliznowiec sam się zmniejszył myślę że wszystko kwestia czasu.O tej taśmie też słyszałam ale jej nie stosowalam.Kiedys jakiś lekarz polecał Lioton 1000 bo zawiera dużo heparyny podobno skuteczne .
-
earlgrey
Tak, moja rehabilitantka jest super. ;) A co do walki z blizną, to u każdego jest inaczej. Ja akurat mam tendencje do bliznowców, więc to trochę zeszło. ;) U Ciebie może być zupełnie inaczej i tego Ci życzę. :)
ewela12123
U mnie bez zmian. Kontrole co pół roku i tyle. ;) Teraz w czerwcu kolejne TK, a w lipcu wizyta.
-
aniaw12ja też mam tendencje do bliznowca.Do czerwca-lipca masz jeszcze sporo czasu :) ja natomiast jadę już w czwartek na kolejną wizytę spokój był od czerwca -jod diagnostyczny.Tak to już jest żyjemy od wizyty do wizyty ;)