Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13066 odpowiedzi:
  • 7 lat temu
    Kalmara! Myśl pozytywnie-choroba jest w naszej głowie (też,)wiec głowa do góry!!! Trzymaj sie!!!Będzie dobrze ;)ściskam kciuki i pozdrawiam
  • 7 lat temu
    Dobra farba do włosów nie jest zła;-)
  • kalamara wlasnie ja juz biore to zelazo drugi miesiac i nic chyba jednak zadzwonie do swojej endo i umowie spotkanie bo wezly mam dziwnie powiekszone znowu i do tego te zawroty. vjolka i tenia dokladnie tez tak mam,jakies czeste stany podgoraczkowe jakby cos mnie bralo a na drugi dzien jakby nigdy nic niewiem o co tu chodzi,do tego ciagle bole gardla jakies uczucie opuchniecia juz sama niewiem czy isc gdzis do lekarza czy czekac az ten spadek formy sam minie.
  • 7 lat temu
    Jolaau Super wiadomość bardzo się cieszę :-) :-) :-) :-)
  • Witam , jutro wybieram się na kontrolę ambulatoryjną do onkologa po 9 miesiącach od dużego jodu, proszę napiszcie: o której najlepiej jest tam się wstawić i jak przebiega ta kontrola/ na karcie mam wpisane 7.00-10.00/. Z doświadczenia wiem, że lekarze przychodzą później...
  • Mowa o Gliwicach, zapomniałam dodać ;)
  • Luba Mysle pozytywnie - nie ma większej optymistki ode mnie ale jak przychodzi dzien badania, wizyta u lekarza dostaje załamki ? Wiem ze nie ma co się przejmować bo to i tak nic nie zmieni ale to siedzi we mnie. Jak to neurolog stwierdził jestem duuuzym nerwusem. Szkoda ze to nie pomaga przy odchudzaniu haha Vjolka Tak wiem sa fajne farby ale lubię mój naturalny kolor znaczy lubiłam ciemny brąz wpadający w czerń. A teraz z naturalnymi pasemkami ? Aneta 31 A sprawdzałaś jaki masz poziom teraz żelaza?? Tylko nie żelazo a takie badanie jak ferrytyna - to wskazuje dokładny poziom żelaza we krwi wg lekarz. To tym bardziej warto do Endo sie przejść.
  • Justinka81 Najlepiej dopytaj w firmie kadrowa powinna wiedzieć. U mnie wystarczy takie śmieszne zaświadczenie od rodzinnej "zdrowa może pracować". Za każdym razem biorę takie cos. Teraz tez po jodzie jestem 2 miesiące i tez biorę takie cos. Nie mamy przez firmę wyznaczonej przychodni gdzie robimy okresowe badania. Ja chodzę do swojego dr zawsze i mi wystawia ?
  • 7 lat temu
    Kalmara-optymistko! Trzymam mocno kciuki✊i pamiętaj kochanego ciała nigdy nie za duźo :D pozdrawiam-też optymistka ?czekajaca na wynik histop . (Dziś 2 tyg.od operacji )
  • Luba dzieki tez trzymam kciuki oby bylo ok. Hehe ja wiem tylko jeszcze te 10 kg i mi wystarczy ? To na dniach będziesz miec wynik. Ja za pare godzin dowiem sie co piszczy w mojej loży po tarczycy ? oby same pustki byly ?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat