Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13031 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    kobitki sorry ze ja tak nie na temat ale po odstawieniu tab anty strasznie bola mnie piersi a szczegolnie sutki :/ moze dziewczyny ktore odstawialy tab mialy tak samo ?

czytalam na forach ze to normalne ale chce sie upewnic
  • 12 lat temu
    Kasia gdzie mieszkasz? Ja tez nie mogę sie doczekać wiosny bo te ciagle deszcze działają na mnie depresyjnie. Zreszta co tam zrobię sobie wieczorek narzekajacy. Mam dola mój optymizm mnie opuszcza boli mnie szyja czasami, kaszle i boje sie ze na płuca mi sie rzuciło, i w ogóle tak jakoś mi smutno jest. Pewnie z braku hormonu....
  • 12 lat temu
    kasia

ciepelko sie skonczylo i dzisiaj mamy juz 0 stopni :/ tutaj temperatury w zime skacza z dosyc wysokich na bardzo niskie :/ wtedy czaly dzien mecze sie z bolem glowy :/

no ale jeszcze przezyc luty i bedzie super :)
  • 12 lat temu
    Agus_k2,
    ja jak miałam kontrolę w Zgierzu to też zawsze tydzień byłam.

Ona,
    ale masz cieplutko. U nas tez na + ale nie aż tak.
  • 12 lat temu
    Czy ktoś z Was jeździ do Krakowa na Kopernika?
  • 12 lat temu
    Hej wróciłam na forum :-).
    We wtorek byłam na USG tarczycy. Cyba jest wszystko ok - ale pisze "chyba" bo lekarka nic nie powiedziała bo od tego jest lekarz prowadzący. :-(.
    I znów we wtorek musze jechać do krakowa. Mam wizytę umówioną poł roku wcześniej.
    Powiedzcie czy co roku biorą was na tydzień do szpitala na badania kontrolne czy nie?.
    Ja po roku po jodowaniu byłam tydzień i niewiem czy teraz też mnie to czeka.
    Pozdrawiam.
  • 12 lat temu
    u mnie dzisiaj 16 stopni :) ale pochmurnie
  • 12 lat temu
    Witam z rana. U mnie za oknem sloneczko swieci. Jest nadzieja. Pozdrawiam
  • 12 lat temu
    ona,
    :o)
  • 12 lat temu
    kolezanka byla dzisiaj u lekarza wszystko jest ok !!! ale sie ciesze :) lekarz powiedziala ze zaszla jakas pomylka !!!! kazala jeszcze raz isc pobrac marker ale to za 6 tyg

kasia
    dzieki za wytlumaczenie :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat