Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13031 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam
    miłego dnia słonka i ciepełka życzę pozdrawiam

a ciekawe co tam słychac u ONA jakos sie nie pokazuje
  • 12 lat temu
    Hej dziewczynki:)

Jak tam zdrówko?
    Ja nadal za mało wapnia ale już się nie przejmuje tym tak bardzo. Konsultowałam się z dietetykiem i mam jeść więcej kapustnych i strączkowych skoro nie mogę nabiału.

Zaczęłam eksperymentować z zielonymi koktajlami.
    Jeszcze nie trafiłam na taki który by mi smakował ale wiem już na pewno że nie może w nich być selera naciowego i natki pietruszki bo nie przyjmuję smakowo.

Może ktoś ma jakiś pyszny przepis sprawdzony :)))

Rozumiem, że to zdrowe ale chyba nie o to chodzi by hamować odruch wymiotny przy piciu :)))

Pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Kinia83,
    super. Ja mam kontrolę 27.02 ale tym razem w CZMP a nie w Zgierzu.
  • 12 lat temu
    dziękuje za inform.....takie wiadomosci ja napisala Kinia83 sa budujace dla nas wszystkich ""Przerzutow brak ""-super!Trzymaj sie.....a jesli ktoś chciałby pogadać bardziej prywatnie to moj mail agat7908@tlen.pl,,,czasem ktos stojacy z boku jest własciwszy niz bliscy,jestem ze tak powiem chetna do wsparcia psychicznego,jestem prawie 9 lat po...pozdrowionka
  • 12 lat temu
    hej, witam po długim czasie. W środę miałam w Gliwicach kontrolę. Przerzutów brak, tyreoglobulina niezauważalna:)
    Ktoś pytał czy można mieć komórki w gliwicach- można. Ładowarki też ale czym mniej rzeczy tym lepiej. Jak ładowałam przed wejściem. Poza tym na każdej sali jest telefon stacjonarny. Telewizor również jest. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz prdx@o2.plpozdrowienia
  • 12 lat temu

Użytkownik @fasola1983 napisał:
    A ja mam pytanie z innej beczki.KTO ZAREJESTROWANY JAKO POTENCJALNY DAWCA SZPIKU KOSTNEGO??Ja już od dawna.PozdrawiamDobranoc

Polecam temat "Jak dlugo zyjesz z Glivec" o bialaczce przewleklej.
  • 12 lat temu
    Witam po kwarantannie 7-dniowej :)
    Przezylam i dzieciaczki tez. Maja dobrego tatusia ;)
    Na badania krwi ide na poczatku marca,zobaczymy czy jod cos dal.

Bania1 :) Mi tez cudza krew uratowala zycie...oprocz tarczycy i guzkow ( jeden ma 4 cm ) mam bialaczke przewlekla,bylo beznadziejenie...ale czyjas krew pozwolila mi dalej zyc.
    Pozdrawiam i wytrwania zycze :)
  • 12 lat temu
    Żywa9,
    możesz tutaj na forum rozmawiać. Poszukaj u siebie może jest jakaś fundacja w której mogłabyś pomóc ludziom z podobnym problemem. Możliwości jest naprawdę dużo.
  • 12 lat temu
    kasiab

ja się rejestrowałam dużo przed tym zanim zachorowałam dlatego nie pamiętałam jakie są "wykluczenia". Teraz temat mi się odświeżył w związku z blogiem Doti, która walczy z białaczką i dlatego się zainteresowałam czy ja nadal mogę być dawcą i oddawać krew.
    Kiedy dostałam odpowiedź z centrum krwiodawstwa prawie się popłakałam. I miałam kiepski humor do końca dnia z tego powodu. Poczułam się taka mniej wartościowa. No ale ochłonęłam i przeszło, choć nadal mi żal

żywa9
    tak jak mówi kasiab przyszło nam pomagać w inny sposób i namawiać innych na oddawanie krwi i szpiku

Pozdrawiam wszystkich
  • 12 lat temu
    dziękuje za informacje,,powiedzcie jak można inaczej pomóc komus kto tego potrezbuje,,ja tak bardzo chciałabym zrobic cos dla kogoś kto czuje teraz to co ja kilka lat temu!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat