Rak piersi
Jestem po mastektomii dwa lata i nie mogę jeszcze dojść do równowagi ,nie mam żadnego wsparcia borykam się z nim sama ,czasami mam wszystkiego dosyć.Proszę o jakieś rady bo nie mam nawet z kim o tym porozmawiać .
-
Patka, przytyłam w czasie chemi ponad 15 kilo, ale juz starciłam
to żaden problem, te dodatkowe kilogramy:)
-
do lekarza jadę 15 września bo jestem pod opieka po usunięciu tych brodawczaków niestety to najwczesniejszy termin wizyty prywatnej.U mnie w rodzinie nie wystepowal rak piersi ale rak jajnika u babci ale czy za te choroby odpowiada ten sam gen?Czy ma to jakies powiązanie?
A co do tej mojej zmiany to to jest malenkie wglebienie nie wiem czy Panie widziałyście w sieci są zdjecia pewnej australijki ktora pokazuje jak wygladal u niej rak piersi i mam jeden taki dolek.brrr nie wiem co myslec
-
Małgorzato
u mnie nie było ani raka piersi ani raka jajnika
a ja zachorowałam
15 września to juz tuż tuż
ale bądź "upierdliwa"
znam przypadki, że trzeba było naprawdę "walczyć" o diagnosty e, ale było warto
nie denerwuj się
po prostu walcz swoje
-
rybenka1 dziękuję, założmy ze te objawy które mam są tylko od tej mastopatii to czy zmiany mastopatyczne można tez usuwać chirurgicznie?Pytam bo doktorek mówił ze to nic groźnego i nie trzeba z tym nic robić dostałam jedynie mastodynon ale przeciez po tym mi zmiany nie znikną.Bo jeśli to nic takiego to raczej nie podejmie sie usuniecia a niektore są duże i bolą.
-
Małgosiu
najważniejsze, zeby o tym co dalej zdecydował ONKOLOG
Jeżeli on uzna, że nie ma się czym martwić - super!!
mnie lekarka ogólna zdiagnozowała - nic grożnego
gdybym rzy tym pozostała, juz bym nie żyła:/
powtórze
nie chce straszyc
-
Andzia77 sorki ,ze się wtrącę zaopatrz się w dobry krem do skóry ponieważ radio wysusza.Po za ty pamiętaj nie myje się miejsc naswietlanych w trakcie i dlugo po .Alantan zasypka jest dobra ,i koniecznie bawełniana piżama by skóra miała dopływ powietrza.Pozdrawiam.
-
http://www.szpital.legnica.pl/index.php/porady-dietetyczne/813-dieta-w-trakcie-chemioterapii-i-radioterapii
Tutaj jest dużo info na temat diety w trakcie i po radioterapii. :D
-
Jezeli cos wyjdzie w ogole. Ja takze robilam badania i nic nie wyszlo. Lekarka powiedziala,ze najlepiej badac sie przed operacja. Kiedys rozmawialam z lekarzem i powiedzial,ze rak piersi jest przynajmniej co drugie pokolenie. Nestety trzeba byc czujnym w rodzinie gdzie go mamy i badac sie.
-
niestety, może wyjść, nawet jak w rodzinie nie byo przypadków raka piersi
w dodatku może być tak, ze nic nie wyjdzie, a rak jest genetyczny, jeszcze nie wszystko jest zbadane
najważniejsze, żeby się córka badala i pilnowała
wiem, co czujesz, mam tez córkę:/
-
bać się należy raka, a nie profilakytyki!
Patka, psyche to dziwna rzecz
ja złapałam starsznego doła tuż po zakończeniu chemii
to podobno normalne
także nie żałuj sobie!