Rak piersi

14 lat temu
Jestem po mastektomii dwa lata i nie mogę jeszcze dojść do równowagi ,nie mam żadnego wsparcia borykam się z nim sama ,czasami mam wszystkiego dosyć.Proszę o jakieś rady bo nie mam nawet z kim o tym porozmawiać .
3342 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Skontaktujcie się z Profesorem Pieńkowskim -przejmuje w Centrum Onkologicznym w Otwocku -to w tej chwili najlepszy specjalista od leczenia raka piersi.
  • Dziękuje za informacje. Moja mama nie miała przeprowadzonych badań genetycznych, 20 lat temu podobno jeszcze tego nie znali. Teraz namawiałam ją do ich zrobienia, ale póki co musi dojść do siebie po operacji. Leczy się w Poradni Onkologicznej we Włocławku u pana dr Krzysztofa Szczepańskiego.Noi okazuje się że lekarz po raz pierwszy spotkał się z takim przypadkiem, że po 20 latach nastąpił nawrót i taki typ raka, skoro mama już miała osuniętą pierś i jajniki. Jeszcze raz dziękuje, zaraz wejdę na to forum Dum Spiro Spero i opisze sprawę mamy. Pozdrawiam:)
  • 11 lat temu
    magda_daczkowska opisz historię mamy na forum onkologicznym Dum Spiro Spero w dziale nowotwory piersi i ginekologiczne lub na stronie amazonek.
    Uzyskasz wyczerpujące informacje.
  • 11 lat temu
    Too wczesna postać nowotworu. Gdzie się leczy twoja mama? Czy miała badania genetyczne?
  • Witam,Moja mama 20 lat temu chorowała na raka piersi. Rak 3 stopnia. Usunięto jej pierś a następnie jajniki. 3 miesiące temu nastąpił nawrót. guz pojawił się w drugiej piersi. Usunięto drugą pierś, a wyniki badań są następujące: Carcinoma lobulare invasivum mammae sinistrae, status post tumorectomian.
    Lymphadenitis reactiva acuta fossae axillaris(10)zaawansowanie pT1c No, Mx.
    Structura fossae post tumorectomiam et mamillae normotypica.
    ER(+)15%słaba reakcja,PgR(+)5% słaba reakcja
    HER2 Protein (-) oznaczono przy użyciu PATHWAY HER2 firmy ROCHE DIAGNOSTICS
    Lekarz nie jest pewny jaką podac chemie, jakie leczenie wogóle podjąć.Może ktoś miał podobne i wie co to oznacza. Pozdrawiam:)
  • 11 lat temu
    Suzy dodałabym jeszcze imbir (korzeń) i troszkę miodu gryczanego od prawdziwego pszczelarza i mama poczuje się lepiej.
  • 11 lat temu
    No i przerwa -infekcja z temperaturą :((( Mama ma pecha jak nie problemy z krwią to infekcjami cholery można dostać.
  • 11 lat temu
    hej olusia:)
    dobrze sobie zajac czyms glowe przed operacja:)
    sciskam:)
  • Na razie to jestem w pracy i zaczynam porządkować i "rozdawać robotę". Postanowiłam pracować do końca - mogę sobie na to pozwolić - jestem totalnym "gryzipiórem" i zodiakalną panną, a zatem czasami perfekcjonizm jest moim wrogiem - teraz pomoże mi w zapełnieniu czasu. Muszę mieć komfort umysłowy w leczeniu, dlatego dla swojego dobra muszę posprzątać bieżące sprawy.
    Buziaki dziewczyny - się odezwę:)) Nara.
  • Witam:)) U mnie też dzisiaj wyznaczono termin zabiegu operacyjnego - 19 marca. A zatem mam 2 tygodnie spokoju?, a potem - zaczynamy walkę z "paskudą".

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat