Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Witaj dorota0627 jeśli Cię to pocieszy choć bardzo wątpię to ja czekam od maja i mam mieć operację w sierpniu i też mam G3
-
badania pet nie będzie bo... jest zadrogie! zostaje tylko chemia. szkoda słów...
jak człowiek ma walczyć jak lekarze już na na starcie podcinaja skrzydła!
-
Witaj dorota0627 , mój bliski czekał ok. tygodnia, ale nie w szpitalu onkologicznym, tylko w normalnym szpitalu na oddziale urologii. Czekałby krócej, gdyby nie fakt, że coś było nie tak ze sprzętem do TK :/
Pozdrawiam.
-
dorota0627 skoro nie masz jeszcze odpowiedzi to proponuję żebyś tam zadzwoniła, czasami trzeba się upominać o swoje.
Pozdrawiam:)
-
Witaj Dorota0627, sądzę że w takich przypadkach nie ma sztywnych zasad , raczej zależy to od możliwości szpitala. Ja czekałam około tygodnia od otrzymania wyników histopatologicznych, ale operacje miałam w zwykłym szpitalu na oddziale urologicznym. Może ktoś z pozostałych był w podobnej sytuacji i może Ci coś więcej powiedzieć w tej kwestii. Myślę jednak, że najlepiej będzie jak zadzwonisz do tego centrum i tam coś więcej się dowiesz. Pozdrawiam i życzę powodzenia :))
-
Witam mam takie nietypowe pytani ile mniej więcej czeka się na zabieg usunięcia pęcherza moczowego. Tata ma raka G 3 z naciekami . jest po pierwszej rejstracji w centrum Onkologi w Warszawie minoł już ponad miesiąc a jeszcze nie ma odpowiedz z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich.
-
Witam.
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za odpowiedź. Jutro będę wiedziała coś więcej.
Mam nadzieję, że każdego dnia, będzie coraz lepiej.
Pozdrawiam serdecznie :)
-
A jeszcze jedno jak wszyscy tu piszą każdy dzień po operacji jest dniem w którym pacjent jest silniejszy i bardziej sprawny
Pozdrawiam
-
latte mąż miał operację 2 miesiące temu, w szpitalu był 3 tygodnie, ale pobyt w szpitalu jest uzależniony od stanu pacjenta. Mąż miał podobne problemy z nogami jest to spowodowane tym że do kręgosłupa miał podawane leki przeciw bólowe, miał podobnie jak czarownica worki i dreny i nie tylko karmiony z kroplówki miał takie wkucie w okolicy szyi, a po kilku dniach jak kazano mu wstać nogi trochę posłuszeństwa odmówiły ale miały prawo ale jak tylko byłam w szpitalu pomagałam mu chodzić, mąż miał podawaną krew, ta operacja jest najpoważnijszą operacją urologiczną tak mi powiedziano po operacji.
-
latte jeśli chodzi o krew to normalne ponieważ przy takiej operacji traci się dużo krwi, brzuch boli jak po operacji, to też normalne. Trzeba wziąć pod uwagę, że cięte ma też jelito z którego zrobiono pęcherz. Jeśli chodzi o drętwienie nóg to też tak sie zdarza, ale minie:). Ja po takiej operacji leżałam miesiąc czasu w szpitalu, miałam 8 worków, trzy dreny i cewnik również. Pacjent musi chodzić 2- 4 dni po operacji, chociaż wierz mi , nie ma na to ochoty i siły, ale chodzi o to żeby nie było zrostów. Co do sinych pośladków to zapytaj lekarza co jest tego przyczyną.
Na pewno będzie wszystko dobrze:)
Pozdrawiam:)