Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • agatap, jak pisała ania2 nie potrzebujesz skierowania, ale wybierając się do onkologa miej ze sobą wyniki i opis operacji jaka była wykonana.

asiak, cieszę się, że tata został postawiony do pionu i bedzie się leczył jak należy:). Jakiego typu chemię będzie miał tata?
  • 11 lat temu
    Asiatol w sierpniu na pewno też wszystko będzie dobrze:)Na temat wlewek...przy Punlmp i G1 samo Turbt jest ponoć wystarczające?Chyba ,że nastąpi wznowa ......trzeba zaufać lekarzowi albo skonsultować u innego specjalisty.U mnie przy Punlmp wlewek nie podano natomiast Misia tutaj pisała,że Jej Mamie przy G1 podano.Myślę,że lekarz wie co robi i trzeba poczekać do sierpnia na cystoskopię:))))))Agatap do onkologa nie potrzebujesz skierowania:)Pozdrawiam wszystkich.
  • 11 lat temu
    WITAM WSZYSTKICH PONOWNIE. DZIS WROCILAM Z TATA OD PANI ONKOLOG. TATA NIE CHCIAL SIE ZGODZIC NA OPERACJE I BYL NASTAWIONY NA CHEMIE I RADIOTERAPIE. ALE DZIS PANI DOKTOR WIDZAC JEGO WYNIKI POTZASNELA NIM SROGO I POSTAWI;LA DO PIONU I SIE ZGODZIL JUZ NIE MIAL WYJSCIA. CIESZE SIE ZE COS SIE RUSZYLO. ZA TYDZIEN W SRODE PRZYJMUJE PIERWSZA DAWKE CHEMII Z TRZECH POTEM PRAWDOPODOBNIE NA STOL. CHCIALABYM ABYSCIE MI PORADZILI JAK MOGE GO WZMOCNIC PRZED CZY W TRAKCIE TEJ CHEMII I CZYM. NAPEWNO NIEKTORZY Z WAS COS TAKIEGO PRZYJMOWALI PORADZCIE MI COS CO MU KUPIC IPODAWAC... POZDRAWIAM
  • 11 lat temu
    Czarowniza
    Czy do onkologa kieruje urolog, ja nie dostałam z mężem skierowania. Czy na podstawie czystych węzłów chłonnych urolog może odmówić skierowania do onkologa
  • 11 lat temu
    A co z wlewkami jest nie tak?
  • 11 lat temu
    ania2 dziękuję za odpowiedź. Cieszymy się z wyniku. Oby tak było dalej. W sierpniu tata ma wyznaczone badanie kontrolne po TURT. Oby wynik był równie dobry. :) Profesor Z. Wolski..ciekawe co on by powiedział na temat wlewek. Pozdrawiam serdecznie. :)
  • ania2 dziękuję, na pewno będzie udany:))
  • 11 lat temu
    Czarownica wygląda na to ,że Kubuś to już fajny chłopak a nie maluszek:)))Czas tak pędzi :(Nie tak dawno pisałyśmy o ich narodzinach a tutaj już minęło tyle miesięcy.Pozdrawiam i miłego pobytu u Oliwki:))))Agatap -tak składajcie w Zusie-powodzenia:)
  • 11 lat temu
    Heniek
    Czy mamy składać w Zusie o dodatek bo z rentą mu nie przyznano,
  • agatap, nie wiem dlaczego lekarze nie kierują do onkologów chorych na raka, w końcu po coś jest ta specjalizacja i to , że usunęli co mieli usunąć to powinien być pod stałą opieką.
    Ja mimo, ze już minęło 6 lat od usunięcia pęcherza to raz w roku mam kontrolę w onkologii.
    Zasiłek pilęgnacyjny mąż dostanie na podstawie orzeczenia, które juz posiada, jeśli jest całkowicie niezdolny do pracy to powinien również dostać rentę.
    Pozdrawiam:)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat