Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    moni12
    zasiłek rehabilitacyjny jest płatny tak jak napisała majka6301, ale bywa tak, że renta jest wyższa niż zasiłek jest to uzależnione od zgromadzonych środków w Zusie, a renta może być obliczona z 10 najlepszych lat pracy z całego okresu pracy, ale należy zgromadzić wszystkie niezbędne świadectwa pracy z całego okresu zatrudnienia i wystąpić do pracodawców o wystawienie druków RP 7. Jeśli masz jakieś pytania to pisz na agata-107@o2.pl
  • 11 lat temu
    majka6301 to naprawdę rewelacyjne wiadomości!!!

Dzięki za info o ZUS bo trzeba ich doić ile się da. Oni nie mieli skrupułów przez tyle lat to teraz trzeba odebrać co swoje.

Idę jutro do ZUS coś się dowiedzieć bo mój tata jest na rencie od kilku lat i nie wiem jak to wtedy wygląda.

Heniek
    dobrze żeś dał w cylinderki skoro pokazały ci żółtą kartkę. Mam nadzieję że bez szlifu się obędzie i same pierścionki załatwią sprawę?
  • moni12
    ja składałam wniosek o zasiłek rehabilitacyjny i dostałam na rok (tyle jest max). Zasiłek masz lepiej płatny niż rentę, bo przez pierwsze 3 m-ce jest to 9o% średniego wynagrodzenia męża, a potem 75%. Po skończeniu zasiłku zawsze można starać się o rentę. Na komisję dostałam termin po dwóch tygodniach od złożonych papierów, bo nie można przekroczyć tych 182 dni.

Moi drodzy jestem po wizycie u urologa i po TK, wszystko jest ok. Życzę Wszystkim i sobie zawsze takich dobrych wiadomości. Niestety bakteria się znowu przyplątała i kolejny antybiotyk, ale to bez znaczenia, najważniejsze że "skorupiak" się nie panoszy.

Buziaki dla Wszystkich :))
  • ania2 , dziękuję bardzo:))
    cieszę się, że wszystko jest ok, tak trzymaj:))

agatap, oczywiście, ze możesz , dobrze by było żebyś miała wynki histopatologiczne i opis operacji.

Heniek, dbaj o siebie i motor również:)

Pozdrawiam wszystkich:)
  • 11 lat temu
    Czarownica
    Mąż znowu w szpitalu ma gorączkę, lekarze mówią, że to infekcja, jeśli chodzi o onkologa powiedziano mi, że nie widzą potrzeby, czy sama mogę ze skierowaniem od lekarza rodzinnego wybrać się z mężem do onkologa
  • 11 lat temu
    Czarownica buziaczki dla Oliwki :))))Niech Wam zdrowo rośnie:)Pozdrawiam.
  • 11 lat temu
    Kochani cystoskopia dobra :)pęcherzyk bez zmian:)))))Heniek biedny ten Twój silnik:))))naprawiaj szybko::)Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)))))
  • 11 lat temu
    Heniek
    mąż dostał na rok całkowitą niezdolność, a świadczenia pielęgnacyjnego z ZUS nie dostał, ale z dostał tam gdzie załatwił grupę 153 zł., teraz jest znowu w spitalu gorączka i ból nerek, a po szpitalu będzie składał do Zus o pogorszenie stanu zdrowia bo w ZUS jest 200 tak jak pisałeś,
  • 11 lat temu
    mam do Was pytanie. mężowi 24 sierpnia kończą się 182 dni zwolnienia chorobowego. dostał z pracy dokumenty żeby złożyć w zusie o świadczenie rehabilitacyjne. czy mąż może dostać zamiast tego świadczenia od razu rentę? a jeśli tak to czy będzie musiał jeszcze raz składać dokumenty? jak długo czeka się na komisję? pozdrawiam
  • 11 lat temu
    bardzo dziękuję za rady :), teraz znaleść onkologa jeszcze

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat