Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
witam wszystkich, cieszę się Heńku że czujesz się dobrze i że spełniasz swoje marzenia , moim wielkim marzeniem był wyjazd do Egiptu i spełniłam go a może jeszcze się tam wybiorę bo byłam zauroczona i klimat mi odpowiadał i jedzenie , po prostu było super, z pociągu i komunikacji miejskiej nie korzystam ale karta parkingowa przydaje się bardzo, jak będziesz motorkiem na południu Polski to daj znać to może wypijemy jakąś kawkę, pozdrawiam
-
Remil wiem jak się teraz czujesz bo byłam w takiej sytuacji rok temu i to dla ciebie opisałam sytuacje mojego taty żebyś wiedział że może być dobrze trzymaj się mocno
-
Witam jestem nowa. Mój tata ma 74lata też miał raka pęcherza moczowego rok temu miał operację usunięcia pęcherza po 7 dniach jelita nie pracowały i musiał przejść następną ciężka operacje w której została wyłoniona ilostomia po 2 tygodniach był wyciek moczu i lekarze musieli wyłonić z nerek nefrostomie w ilości 3 worków bo tato ma nietypową budowe nerek i ma 3 przewody moczowe. Po 6 miesiącach spróbowano wpuścić ilostomie ale się nie udało jelita nie pracowały i lekarze musieli ponownie przeprowadzić długa i ciężką operacje wypuszczenia ilostomi.Było bardzo ciężko lekarze przygotowywali nas do najgorszego ale stał się cud. Ze względu na krótkie jelito tato musiał przejść na stałe dożywienie pozajelitowe mama musiała sie tego nauczyć żeby móc mu podawać to w domu. Teraz jest szpital w domu ale tata żyje cieszy się z każdego dnia, jak nie ma podłączonych worków z jedzeniem to chodzi na spacery, jeździ samochodem, wykonuje drobne prace działce. Więc głowa do góry i jak będziecie myśleli że nie da się żyć z jednym workiem to pomyślcie że sa ludzie z 5 workami i cieszą się życiem. Pozdrawiam wszystkich
-
Bardzo proszę o kontakt do onkologa z okolic Krakowa !!!
-
alexandra
Od operacji radykalnej to druga taka akcja z gorączką, Prof. powiedział, że na razie nie będą go operować. To w tym roku była by 4 narkoza a on ma jeszcze słabe wyniki, no i anemia.
-
dona1955
Mój mąż dostał na rok, pani doktor powiedziała, że za rok to zobaczymy, a ZUS mu nie przyznał
-
Remil trzymaj się bo wszystko będzie dobrze, musi być, po każdej burzy wychodzi słoneczko i dla was ono też wyjdzie a drabinę wysyłamy ci wszyscy byś wyszedł z dołka na górę, życzymy ci tego wszyscy, trzymamy kciuki za twego tatę i pozdrawiamy was serdecznie ,będzie dobrze bo musi być
-
witaj Heńku dawno nie pisałam bo nie było nic ciekawego, normalne życie,o chorobie przypominają mi wyjazdy na wymianę wężyka, a dzisiaj wreszcie miałam komisję w PCPR i dostałam 1 grupę do 2017 roku więc mogę dostać ten zasiłek, jest on mniejszy niż w zus-ie ale mam awersję do zusu i nie będę ich prosić,przedłużyli mi tez kartę do parkowania, co u ciebie ,jak zdrówko i jak motocykle, czy robisz wycieczki,pozdrawiam serdecznie
-
Hej Margo16 witam cię serdecznie ,nic się nie martw, będzie dobrze, w lipcu minął u mnie rok od operacji i wszystko jest ok, nawet w czerwcu byłam już na wczasach w Egipcie, było super i u ciebie też tak będzie ,najgorsze to czekanie a później to każdy dzień idzie ku dobremu, ja przed operacją też brałam środki na sen bo organizm powinien być wypoczęty, dasz radę bo jesteś silną osobą, przeszłaś już nie mało i wiesz że trzeba walczyć bo mamy dla kogo i po co, gdy wrócisz do domu i będziesz mogła to odezwij się i pytaj ,co będę mogła to ci pomogę,dam ci nr telefonów o te worki: Conva Tec 800 120 093 ; Coloplast 800 269 579 ;Dansac 800 800 783 ; Salts Healthcare 800 633 463, więcej nie znam, ja używam Dansac, kup sobie mydło szare ze srebrem,może jak Heniek to przeczyta to jeszcze doda jakiś kontakt na worki, trzymaj się i pamiętaj naszą dewizę że wszystko będzie dobrze bo nie ma innej opcji,jeśli coś chcesz to śmiało pytaj, pozdrawiam
-
Idę teraz wertować strony bo wiem że wcześniej podawane były nr telefonów dot. worków coby przetestować muszę sobie przepisać,