Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    gaja, jak to się stało, że byliście w Wieliszewie przez "chwilę"? Rozumiem, że później trafiliście do CO w Warszawie. Dlaczego?
    .
  • 11 lat temu
    Wiola1198 strasznie mi przykro i współczuję Tobie i Twojej Mamie - to straszne, otrzymać takie smutne wieści tak krótkim czasie, nie miałyście możliwości oswoić się z sytuacją. Jednak nie załamuj się, poszukaj pomocy psychologa. Naprawdę warto! Od nastawienia chorego i rodziny bardzo dużo zależy. Weźcie jak najszybciej skierowanie do szpitala onkologicznego od lekarza pierwszego kontaktu lub urologa, zróbcie wszystkie badania: czasem trzeba nalegać i szukać, gdzie można je zrobić najszybciej, zapiszcie się na chemię. Tylko musisz wziąć się w garść i zacząć walczyć o Mamę! Ja patrzę na to tak - walczę, robię wszystko co potrafię, i z ufnością staram się przyjmować wszystko co przyniesie nam kolejny dzień, bo wierzę w sens wszystkiego, co się z nami dzieje. Życzę Ci wiary i wytrwałości. Okazywanie miłości też jest bardzo ważne, nawet jeśli serce ściska okropny ból, a strach paraliżuje. Nie poddawaj się!
  • 11 lat temu
    Moni514, z lekarzami w Wieliszewie niewiele mieliśmy do czynienia, przyjął nas dr Zakościelny, bardzo rzeczowy i miły, natomiast słyszałam od prof. z CO ogólnie dobrą opinię o pracujących tan uroonkologach i wierzę profesorowi. Zapiszcie się tam jak najszybciej, a w międzyczasie poszukaj jeszcze w necie info o tamtejszych chirurgach.
  • wiola1198 na pewno Ci ciężko, ale musisz się wziąć w garść i po prostu być z mamą.
    Jak lekarz powie jak sprawa wygląda musisz pomóc mamie to przetrwać. Potrafisz, na pewno potrafisz.
    Pozdrawiam.
  • jestem odretwiała- tak szybko sie to toczy- ledwo sie dowiedziałysmy a juz jest tak powazne i realne zagrozenie jej zycia- jak teraz zyc? jak ja podtrzymywac na duchu jak sama nie mam sily walczyc ze łzami- w najgorszych snach nie bralam pod uwage takiej tragedii
  • do wiola1198 Serdecznie Ci współczuję, ale to nie oznacza,że mama zaraz umrze. Dostanie chemię i z tym jeszcze pożyje. Chemia może przedłużyć jej życie, tylko nie wolno załamywać się i szybko działać - podjąć leczenie.
  • do moni514. W Wieliszewie polecam ordynatora Chwalińskiego i doktora Gajdę, dobrzy fachowcy i mili, uprzejmi, wszystko wytłumaczą.
  • Witam Was wszystkich- siedze i płacze- mam wrazenie że nie robie nic wiecej od poniedziałku od kiedy przyszedł wynik RTG klatki piersiowej mamy- liczne zmiany na obu płucach o charakterze meta o srednicy 20 mm...mama ma przerzuty- nie wiem jeszcze co z innymi narzadami bo tk ma jutro...dzwonilam do jej urologa powiedzial- ze jak sa tak odlegle przerzuty to na operacje jest juz za PÓŹNO- tylko chemia i leczenie paliatywne- Umieram chyba razem z nia- serce mi peka - ona pyta co oznacza ten wynik a ja nie mam odwagi jej powiedziec nawet o tym ze operacja sie nie odbedzie- licze ze lakarz 28 jej powie...boje sie...wierzylam ze bedzie dobrze...
  • 11 lat temu
    gaja, alexandra kogo z lekarzy możecie Wy lub znajomi polecić w Wieliszewie? Na razie pytam o wszystkie punkty, żeby za chwilę móc na coś się zdecydować mając na uwadze czas oczekiwania
  • 11 lat temu
    czarownica, niestety nie mam od Ciebie żadnej wiadomości na poczcie. Jeszcze raz bardzo proszę o przesłanie na moni514@wp.pl. Póki mam czas, oczekiwanie na wynik, chciałabym podzwonić i się zorientować dokładnie co do terminów. Czas, czas, i jeszcze raz czas.....
    Gaja dziękuję za informacje i życzę wytrwałości. Przecież musi być dobrze!!!!!!!!Rozumiem, że ukochany lecz się w CO

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat