Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
JESZCZE RAZ , SETNY RAZ, DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC ,ZA WSPARCIE ,ZA SŁOWA POCIESZENIA OTUCHY,ZA PORADY, ZA WSZYSTKO!!!
SIEROTKA, HENIEK, BEAT, RENESME , DODIDEREK, MONI514, KAROLA 0704, REMIL DZIĘKUJĘ, JEŚLI KOGOŚ POMINĘŁAM TO PRZEPRASZAM!!!
NIE WIEM SKĄD SIE BIORĄ TACY LUDZIE JAK WY!!! ALE NAJWAŻNIEJSZE ŻE SĄ!!!
-
Pozwolę sobie odpisać ponieważ tata akurat wałkował ten temat w US.
Wg pracownika nie należy się to każdemu wbrew powszechnej opinii.
Prawo do odliczeń ma chory przebywający na rencie ( i tylko za koszty poniesione od momentu jej udzielenia można odliczenia robić ) i tylko za "znaczne koszta".Czyli np duże odległości km plus ich długotrwałe rozłożenie w czasie (dojazd przez 2 miesiace, codziennie na np . radioterapię -akurat taka sytuacja tate by klasyfikowala ale niestety dzialo się to przed przyznaniem renty więc się nie należy ... )
Mnóstwo ludzi odlicza tą ulgę ale podobno US lubi kontrolować ( a ma na to 5 lat) i domagać się dokumentów, ściśle potwierdzających poniesione koszty.
Rzadko bywam ale podczytuję i trzymam za wszystkich kciuki !!!
U nas na razie , cisza i spokój. Tata po prawie dwoch latach od usunięcia guza (na radykalną się nie zdecydował) , chemii i radio , ma szczęście do spokoju od choroby i nawrotów.
Pozdrowiam
Użytkownik @heniek napisał:
Pytanie do wszystkichCzy w zeznaniu rocznym za 2013 rok rozliczaliście ulgę na zabiegi rehabilitacyjne. Należy się czy nie. Jak to interpretuje Urząd Skarbowy.Pozdrawiam
-
Witaj Beatko swietne wieści.No kochana choremu się nie odmawia ha ha ha Pozdrowienia dla taty Twojego także ,dzielny jest:)
-
Witam Wszystkich,
tata może już we wtorek wyjdzie do domu!
No jaki marudny, się zrobił, nie chce jedzenia szpitalnego tylko mu rosołek przywieźć albo domowy krupniczek!Już go straszę ,że jak będzie taka menda to go normalnie nie zabiorę ha ha ha!
Pozdrawiam , jutro znów pół dnia w szpitalu...
-
Heniek ja ostatnio robiłam posiew,zapłaciłam i dostałam wynik z którego nic nie wynika,napisali : wyhodowano 2 rodzaje pałeczek z rodziny enterobacteriaceae i ziarniaki gram +i nawet nie napisali antybiogramu tylko wskazanie że by zrobić badanie kontrolne, jakaś baba nie napisała że to jest z urostomii i napisali że istnieje prawdopodobieństwo niewłaściwego pobrania materiału , jak można go inaczej pobrać, u mnie spływa on bezpośrednio z wężyka więc nie ma innej możliwości,wkurzyłam się strasznie ale co zrobię, oddaje się mocz w laboratorium w Olkuszu a oni to wysyłają do Katowic i mogli coś schrzanić po drodze, za jakiś czas zrobię ponownie, na razie nie mam gorączki i mocz jest czysty, zobaczymy co będzie dalej,Heniek zrób to badanie tak jak Margo i ma głowę spokojną, pozdrawiam cię serdecznie i życzę zdrówka
-
Margo bardzo się cieszę że zrobiłaś to badanie bo wykluczyłaś najgorsze a ten ból biodra może być od kręgosłupa lub jakieś zwyrodnienie, wydaje mi się że ortopeda powinien ci pomóc,teraz masz przynajmniej spokojną głowę i nie zadręczasz się złymi myślami, cieszę się bardzo że jest ok ty moja przyjaciółko jedno nerkowa,z tymi bakteriami to już ręce opadają, ja ostatni brałam "keflex" i na razie spokój ale czy je zabił to wątpię, za jakiś czas znów zrobię posiew to zobaczymy, pozdrawiam cię serdecznie i życzę zdrówka,pa
-
renesme i beat - a w co to za dołki powpadałyście? Podrzucam każdej z Was drabinkę i już mi wyłazić. Dziewczyny to przedłużająca się szarówka za oknem tak przygniata ale nie dawać się! Już w powietrzu czuć wiosnę. Już nie długo słoneczko zajrzy Wam w oczy i wszystko się zmieni. Głowy do góry!!!
Co do muzyki o której piszecie to ja też ją znam ale z dzieciństwa. Jestem trochę po 30 i niektóre "wasze" kawałki są i dla mnie genialne. np taka "Aleja gwiazd" to na prawdę rewelacja ale i Lombard mocno mi leży.
Heniek masz rację z dziewczynami kiedyś miały klasę a dzisiaj... Mój kolega mawia: "facet jest myśliwym i do padliny nie podchodzi" ale te nastolatki są chyba za głupie by to zrozumieć
-
Margo czy można bez zlecenia lekarza zrobić scyntografię kości prywatnie np? Cz bada się wszyskie kości czy tylko jakimiś odcinkami? napisz prosze jak to jest .Pozdrawiam serdecznie.
-
Witam kochani - robiłam badanie scyntygraf kości i wyobrażcie sobie że jest wszystko ok - nie mam żadnego zagrożenia ale przyznam się że w czasie badania byłam cała spocona ze strachu. Doktor który mi to robił to śmiał się ze mnie bo ponoć oczy miałam tak wielkie jak sarna. Ale w tej chwili walczę z bakteriami tz z jedną bo mam je dwie i każda reaguje na inny antybiotyk a lekarka biedna nie wiedziała co mi podać bo albo jestem uczulona albo inny antybiotyk uszkadza nerki a że mam ją jedną to musimy uważać no nic zlikwiduję jedną to weżmiemy się za drugą, aktualnie łykam Zinnat i nestatynę. Będzie dobrze Pozdrawiam cieplutko
-
beat otrzyj łezkę z oka musisz byc silna . proszę cię