Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
hola, hola moje panie, panie z workiem maja pierwszeństwo, co nie donna :)))))
-
dona 1955 no robimy jak nie jak tak! Dobrze że ma kilka tych motorów to może jakoś tak kolektywnie czy coś .....sama nie wiem...po prostu kombinuję jak ślepy koń żeby się zalapać ha ha ha .
-
Ja sie domyslam dona .Jestes dobra ha ha
-
podejrzewam że wiele pań chętnie skorzystałoby z takiej przejażdżki ale nic z tego, za daleko no i żona by nie pozwoliła, a szkoda, przyjedź na pustynię to razem pospacerujemy - może być z żoną , Heniek na pewno dostaniesz rentę a gdybyś nie dostał dodatku to przy 1 grupie niepełnosprawności (ja mam z pcpr przyznaną) dostaję dodatek z gminy-153zł, ale ty dasz radę z wszystkimi przeciwnościami i dostaniesz to co ci się należy.
No to co dziewczyny robimy ranking kogo Heniek przewiezie na swoich motorach ?????
-
Heniek dałeś do pieca z tym Putinem naprawdę udało ci się chłopaku ! :-) Twarda z ciebie sztuka i tak trzymaj ! Przewiez mnie na tym motocyklu a co tam ....
-
Witam Wszystkich,
jutro Tata ma mieć usunięte szwy a we wtorek cewnik!!!
Czuje się bardzo dobrze!!!Ja gorzej czułam się po usunięciu woreczka!!!
"ŻARŁOK" to jego drugie imię!!!No trochę się boję, nie tak umawialiśmy się , wyjada mi krupnik!!!Przez 2 tygodnie schudł 3 kg!
Tak bym chciała ,żeby wszystko było dobrze i u Taty i u Wszystkich!!!
Jak miałam 20 lat myślałam ,że jesteśmy w zasadzie nieśmiertelni a teraz mimo wszystko ciągle się boję!!!Ciągle go obserwuję, mam darmowy numer do niego to go non stop kolor inwigiluję (tak twierdzi) bo , no może przeginam ale ciągle wydzwaniam z pytaniem " no jak tam?". I tak będę inwigilować ha ha ha!!!
Pozdrawiam
-
Heniek ja mam wizytę 11 marca, myślałam, że 13, ale po sprawdzeniu okazało się inaczej. Zobaczymy co powie, bo ja sama nie wiem jak mam mu wytłumaczyć gdzie mnie boli. Boli mnie ramię, przedramię, czasami łokieć i jeszcze czasami dłoń i jeszcze mam lekkie drętwienie ręki. Czy Ty też masz coś takiego??
dona1955 dziękuję za miłe słówka:)) Ja też mam nadzieję, że to nie przerzuty, a jeśli nawet to ja sobie z nimi poradzę:))
Życzę zdrówka wszystkim:))
-
jest jeszcze NMP22- niestety brak jest wystarczającej dokumentacji naukowej; z tego co jest napisane większą specyficzność posiada badanie cytologiczne
-
Moi drodzy,
a co sądzicie o wykonywaniu markerów? wiem,że nie ma typowego markera dla pęcherza moczowego ale może znając miejsca najczęstszych przerzutów mają one sens?
Właściwie to jest, CEA, wspólny dla:rak jelita grubego (głównie), Rak wątrobowokomórkowy, Rak trzustki, Rak żołądka, Rak płuca, Rak sutka, Rak rdzeniasty tarczycy, rak szyjki macicy, rak prostaty.
Jest on oznaczany przede wszystkim w przebiegu raka jelita grubego.
-
witajcie kochani . Gaja dominujący problem nowotworu pęcherza moczowego polega na braku ustalonego schematu leczenia zarówno przed jak i po operacji wszystko jest na etapie badań klinicznych stąd podzielone zdania uro-onkologów. Najpoważniejszym przedmiotem sporu jest chemioterapia prewencyjna po cystektomii w celu zniszczenia mikroprzerzutów które na tym etapie rozwoju są NIE DO WYKRYCIA a chemia zniszczyłaby je w zarodku. Niestety żaden z lekarzy nie ordynuje takiego leczenia a potem okazuje się że jest za pózno na wszystko .