Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
mama w poniedziałek zaczyna chemię. Ból nogi od nerki,bo guz wyszedł poza pęcherz i ją zablokował.Nie usuwają na razie pęcherza tylko ta chemia.Czy to dobrze?
-
Heniek nie znam się na motocyklach ale jak na kobietę przystało napiszę: piękne są:-)
-
kocica - jest mi bardzo przykro przyjmij wyrazy wspołczucia
-
Heniek, aaaa, to te wszystkie motocykle są twoje?! Super!! Podziwiam, pokażę mężowi, jak to człowiek potrafi mieć pasję! Tak trzymać!
Gunia – jak macie skierowanie na radykalną operację i jest długi termin lub kiepski szpital, to obdzwońcie wszystkie dobre szpitale w okolicy, tzn. takie z oddziałem urologicznym, chirurgicznym i najlepiej onkologicznym też, w których te operacje są wykonywane, i dowiedzcie się, czy się nie da szybciej. Poszukajcie też lekarza, choćby na znanylekarz.pl Najlepiej urologa-onkologa.
Karola – najlepiej będzie spytać lekarza, czy to nie są objawy wodobrzusza. Ale chyba byłoby to widać, rozdęty brzuch. Może nie jest źle po prostu i stąd to przybranie na wadze. Czarnownica ma rację, gdy jest źle to się chudnie przy raku.
Beata nie martw się, u mojego męża też tak jest, też mu zalecali radykalną prawie rok temu, ale prof. z Otwocka zalecił TURT i wlewki i nie jest na razie źle, zadziałało. Póki można zachować pęcherz i nie jest stadium inwazyjne, można próbować terapii oszczędzającej pęcherz. Twojemu Tacie powinni też zrobić wlewki lub terapię dopęcherzową – dopytajcie lekarza prowadzącego o to. Same TURT nie wystarczą.
Pozdrawiam was wszytskich serdecznie, Heniek – jeszcze raz respekt za wspaniałą kolekcję!
-
Beata to Twój tata miał już 3 razy usuwane guzy dobrze rozumiem ? one i tak odrastają dlaczego nie usuną mu pęcherza? Ja sie już sama nakrecam nie wiem co mam mysleć
-
Witam Wszystkich, czy Ktoś mnie jeszcze pamięta, wracam jak bumerang!!!
Kocico jeśli tu bywasz , bardzo Ci współczuję, pojawiłaś się 3 tyg temu chyba, jak tak prześledziłam, i miało być przecież inaczej...to tak szybko...
Mój tata czuje się dobrze, pracuje na swojej niemałej działce a ja jak zwykle się kłócę (ot taki babski charakter mój)żeby się oszczędzał, w lipcu idzie do szpitala znów na cystoskopię jak mniemam, to już 4 narkoza będzie to chyba nie zostaje bez wpływu na organizm, apetyt gigant, przytył i gdzie tu widać tę chorobę...
I tu się boję, tak bardzo,że on może go zaatakować tak znienacka!!!
W styczniu diagnoza usunięcie pęcherza, a potem 2 kolejne zabiegi i pęcherz ma dalej, zero innego leczenia tylko od środka wycinanie, wypalanie i rażenie prądem !
Jak to dalej będzie, no jak...
Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze!!!
-
dzięki dziewczyny przeraża mnie fakt tak długiej operacji teściowa jak miała w styczniu usuwane guzy trwało to 40 minut musiała mieć przetłaczaną krew bo taki miała ubytek i bardzo źle to zniosła teraz chyba zaczynam się tak naprawdę bać
-
Karola usuną nie tylko macicę, ale jajniki również i węzły chłonne. Jeśli uda się zrobić pęcherz z jelita to dobrze, ale jak się nie uda to najważniejsze, żeby było wszystko dobrze. Moja operacja trwała 8.5 godziny.
-
lekarz powiedzial jej ze zrobi pęcherz z jelita
-
lekarz powiedzial jej ze zrobi pęcherz z jelita