Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Witaj Centrum Pomocy Rodzinie warto odwiedzic i popytać .Sanatorium -skierowanie wziąć od lekarza rodzinnego do NFZ .Ale z NFZ jest dość długi czas oczekiwania.Szybciej pojechałby z ZUS ,ale musi miec odprowadzane składki .Trzeba tam zadzwonic ,nie wiem jak to jest jak tata Twój jest na zasiłku przedemerytalnym.Ale z ZUS pojechałby w ciągu kilku miesięcy .Natomiast z NFZ w ciagu kilkunastu.Zapytajcie w PFRON ,jest przy Centrum POmocy Rodzinie ,PFRON też dofinansowuje sanatoria i też mozna pojechać szybko.Odnosnie lekarza onkologa na Sląsku ktoś na pewno Tobie podpowie .Pozdrawiam :D
  • 10 lat temu
    Jeszcze mama pytanie , czytałam w Waszych wypowiedziach o rożnych dodatkach .. Mój Tatus jest na zasiłku przedemeryt. tak jak pisałam wcześniej , ma 58 lat , w tamtym tyg składaliśmy podanie o rentę , ponieważ z tego co powiedział ZUS , będzie cos więcej . I stad moje pytanie , czy znacie jeszcze jakieś instytucje , które mogłyby pomoc mojemu tacie finansowo .. A i gdzie mam sie zgłosić żeby tata dostał sanatorium ? Pozdr
  • 10 lat temu
    Witam Was wszystkich po dłuższej nieobecności . Nie odzywałam sie , ponieważ u nas dużo zamieszania papierologicznego w chorobie mojego tatuśka .. W piątek mamy kolejna kontrolna wizytę , było w środę konsylium dot mojego taty , ponieważ lekarze nie wiedza co zrobić , karty DILO tak im w głowach pomieszały ze mój tata czeka czy będzie miał konsult onkologiczna czy nie .. Powiem Wam , ze NFZ i minister zdrowia narobił większego bur...u niż był . Jeśli stwierdza ze nie ma być konsultacji , to muszę załatwić ja prywatnie . Czy ktoś z Was zna na Śląsku dobrego onkologa ? Aaaa i na końcówkę tych Swiat i na wszystkie kolejne dni życzę Zdrowia,zdrowia i zdrowia
  • 10 lat temu
    Za 2 dni meldunek w szpitalu. Atmosfera w domu robi się ciężka. Bolek pisałam do Ciebie. Pozdrawiam .
  • 10 lat temu
    Również życzę spokojnych i radosnych Świąt:)Pozdrawiam.
  • 10 lat temu
    Witajcie i na dzien dobry Mega Zdrowych Pogodnych i Spokojnych Swiat .Tobie Czarownico szczegolne podziekowania za slowa otuchy bo tylko siedze i placze ;( Hmm megii mowi o wlewkach i zmianie szpitala chyba to nie tak z tego co wiem to po punlmp nie robi sie wlewek od razu tylko obserwacja maz Megi mial wlewki poniewaz mial szybka wznowe ja jestem po pierwszej cystoskopii i wznowy nie ma uff cos tam chyba jest ze jesli w ciagu roku od turt dojdzie do wznowy to kolejny turt i wlewki no ale moze ja jestem niedoinformowana mimo wszystko Kochana Czarownico dziekuje za otuche czekam dalej zobacze co bedzie :(
  • Wszystkim którzy stanęli przed faktem zmagania się z chorobą życzę dużo cierpliwości,wytrwałości,. Żeby i dla nas przyszedł cudowny poranek kiedy mogli byśmy wykrzyknąć ALLELUJA . To już za nami. Tego WAM i sobie życzę . RAKOWI WSPAK .j.a
  • nixe20 dziękuję bardzo:)) smutna36 nie martw się na zapas, moim skromnym zdaniem jeśli jest nieinwazyjny to tylko się cieszyć:). Wlewek nie dali bo nie ma takiej potrzeby. Skoro wszystko jest ok. po badaniach to nie widzę problemu. Lekarz, który Cię wystraszył to chyba specjalnie, żebyś się za bardzo nie cieszyła, ja kiedyś powiedziałam takiemu co o tym myślę ( tez mnie straszył i więcej do niego nie poszłam) i zmienił ton . Czasami lekarze są niepoprawni :P.
  • 10 lat temu
    Także życzę zdrowia i samych pogodnych myśli.
  • 10 lat temu
    Kochani wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka i radości na każdy dzień:) Wesołych Świąt Wielkiej Nocy:) <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat