Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Bolek, to dzisiaj pijesz champagne dom perignon <3 Roza, to faktycznie wyglada jak tragikomedia. Ja sie boje rano oczy otworzyc bo nie wiem , z ktorej strony atak nastapi :/...albo maz , albo cos z firma. Dzisiaj niestety juz peklam i zadzwonilam do psychiatry, ktory od 10 lat zajmuje sie synem i mowie-Panie doktorze, ja juz po prostu nie wyrabiam, mam ochote wyjsc do ogrodka i wrzasnac na cale gardlo "ku--aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"...! Doktor zamiast mnie skarcic rzekl, a wie Pani , ze to calkiem dobry pomysl ? Ja mowie -> jasne , swietny...jutro musialabym sie wyprowadzic ( ze wzgledu na sasiadow). E tam , on na to...w swoim ogrodku mozna robic co sie podoba ! A pozniej juz mnie pouczal co zrobic aby zachowac spokoj w takiej sytuacji-czyli juz powazniej. Potem jeszcze przezylam atak meza , ze rate zapomnialam zaplacic -> spoznienie 1 dzien...i dalej juz w miare. Bolek-moj maz mial robiona kolonoskopie i wyszedl tylko ten naciek nowotworu z pecherza-to faktycznie utrudnia normalne wyproznianie jak polip.Ale przeciez musza byc jakies medykamenty na te rzeczy. Dzisiaj jak juz wspomnialam maz czuje sie dobrze, a w nastepna srode po dwutygodniowej przerwie kolejne chemie z innym lekiem. I tak to wyglada ...//pozdrawiam cieplo,cieplo P.S.Dzisiaj maz kupil sobie flaki ( sic)! Mimo, ze robie obiad :(
  • Bolek gratulacje.Bardzo sie cieszę. Masz jeden problem z głowy.TRZYMAJ TAK DALEJ.
  • Witam już mam wynik jest dobry + we wtorek mam onkologa Eliee idzi do onkologa a nie trzymanie stolca to ma polipy zrobić konoskop chyba że już miał robiony Roza to nie wszystko tak chema po uszkadzała ja wybrałem ich 16 dawek w tym 5 ci ostrych Milego dnia życzę
  • Eliee, być może wpływ na to ma fakt choroby zasadniczej. Pisałaś wcześniej,że gad z pęcherza przeszedł na jelito grube. Teraz jak leci chemia która zabija i zmiejsza nacieki, jeżeli będzie działała tak jak powinna, będzie poprawa.Powtarzam po raz kolejny chemia sama w sobie robi spustoszenie w człowieku. Dlatego tzeba pomocy lekarza, który pochyli sie nad Twoim mężem. Tam gdzie jest możliwość trzeba zapobiegać skutkom ubocznym.W końcu pojawiają się na rynku coraz to nowe specyfiki.Ale to juz trzeba działac z pomocą lekarza.Cieszę sie bardzo, że jest dzisiaj chociaż ciut lepiej. Gdyby nie powaga sytuacji, teksty Twojego męża mogłyby posłużyc w komedii.Kiedyś pewnie będziecie to wspominac ze smiechem.Teraz zaciskac zęby .
  • 9 lat temu
    Roza,Bolek-dzisiaj z mezem lepiej , odzyl. Idzie z psem i do sklepu obok. Mielismy byc wczoraj u prof Demkowa, ale maz nie chcial...zaraz umowie sie na wtorek.To zjawisko, ktore go tak czasami wykancza to nie jest biegunka tylko nietrzymanie stolca ?I to zwykle bardzo sie nasila po podaniu antybiotyku//ostatnio tez wlasnie po kuracji antybiotykowej go dopadlo.Wtedy myslelismy , ze to z powodu nie brania trilacu.Teraz byl trilac ...i bez zmian.Ja gdybym musiala co 15 min isc do toalety -w nocy tez- to chyba popelnilabym harakiri smierc samuraja. On sie trzyma ...tylko czasami mysle , ze gdyby wspolpracowal z onkologiem-czyli po prostu do niego pojechal ...nie musialby sie tak meczyc//C'est la vie.
  • U nas tez pięknie , słońce w pełnej krasie,to i wyniki będą ok.
  • Roza dziś będę dzwonił już powinien być lub jutra wzajemnie słoneczka umie robi się piękna pogoda
  • Bolek , kiedy wyniki? Miłego dnie życzę.
  • .
  • .

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat