Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Moni to wspaniale,że Twój mąż czuje się dobrze Ms wzdęcia to właśnie wiem o kminku a w aptece jest takie coś jak espimisan tylko mocniejsze i nazywa się to espumax125
  • 9 lat temu
    Heniek: wlasnie przegladalam oferte firmy Dansac dla ludzi, ktorzy maja kolostomie i chcialabym Ciebie poprosic o porade . Maz poki co ma zmieniane worki w szpitalu. Podobno trzeba je przycinac . Jesli taki worek nie zostanie na czas zmieniony to zaczyna przeciekac. Pielegniarka powiedziala mojemu mezowi , ze nie ma workow , ktorych sie nie przycina . Maz nic nie wie na ten temat , a ja tym bardziej . Czy moglbys pomoc nam -> jakie worki trzeba kupic , jak to ocenic , jak wyglada prroces uzytkowania tegoz na codzien ...i wszystko co powinnam wiedziec , ale nie mam swiadomosci aby zapytac ?!
  • 9 lat temu
    Witajcie od czwartku mąż jest w domu. Ogólnie czuje się dobrze ale męczą go silne wzdęcia. tabletki na wzdęcia prawie wcale nie działają. dziś zrobiłam mu napar z kminku Ale pomógł tylko na chwilę. podobno po operacji często występują wzdęcia czy Wy też mieliście z tym problem? jeśli tak to jak długo to trwało i co Wam pomagało? pozdrawiam
  • 9 lat temu
    Moni ja nie mam aż takiego doświadczenia,nie wiem ile powinno się zostac w szpitalu po takiej operacji. Ale doskonale rozumie Twoje obawy- też bym je na pewno miała.Może warto porozmawiać z lekarzem.
  • 9 lat temu
    Witajcie Mąż jutro ma wyjść do domu. Czuje się dobrze ale nie uważacie, że to trochę za wcześnie? W czwartek miał operację. dona dziękuję za odpowiedź mam nadzieję, że będziesz naszą przewodniczką :)
  • moni12 Mąż miał operację w Bielsku w Wojewódzkim, tam jest też przychodnia Urologiczna na I piętrze w której przyjmują lekarze z oddziału (nie wszyscy). Mój tata miał wężyki i właśnie tam jeździł na ich wymianę.
  • Moi Drodzy, Powieje optymizmem :) jestem po kolejnej wizycie kontrolnej TK i rtg klatki. Wszystko czysto, przerzutów i wznowy nie stwierdzono. To już prawie 3 lata od operacji, dokładnie 2 lata 9 miesięcy a trzeba przyznać że gad był złośliwy G3, Nigdy nie traćmy nadziei <3 <3 Pozdrawiam Wszystkich
  • delek66 ja po operacji też miałam bardzo silne bóle krzyżowe, nie wiem czy były tego samego typu co u Ciebie, ja miałam wrażenie jak gdyby ktoś mi żywcem wyrywał mięso koło kręgosłupa, nie był to ból ciągły tylko powtarzał się co jakiś czas ale z dużą częstotliwością. tabletki przeciwbólowe niestety nie pomagały.Pamiętam że raz nawet zemdlałam przy takim ataku. Doświadczona starsza pani doktor poleciła abym zaczęła zażywać witaminę B1 i B2. U mnie to zadziałało bardzo szybko. Zapytaj lekarza jak będziesz na kontroli.
  • 9 lat temu
    Dziekuje Roza i Meegi <3 <3
  • 9 lat temu
    Eliee na odleżyny w aptece są plastryGRANUFLEX bardzo dobre.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat