Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Marcela pytasz o worki, z tego co wiem to u przedstawiciela firmy jest taniej ,ja zaopatruję się w worki w sklepie medycznym bo mieszkam na wsi i przedstawiciel jest trudniej dostępny, jeśli chodzi o sklepy to każdy ma inne ceny więc musicie popytać, ja przez dwa lata brałam w sklepie i myślałam że wszędzie ceny są takie same aż wreszcie zapytałam się w innym sklepie i zmieniłam sklep, tam płytka kosztowała 27zł a tu 24zł więc automatycznie mogę mieć ich więcej, pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka
-
Bolek jestem z tobą ,trzymaj się ,te wszystkie przeciwności miną i będzie dobrze, u mnie jest ok ale u męża jest drugi rzut choroby i obecnie czeka na miejsce w szpitalu i znów chemia, jutro jedziemy do lekarza i dowiem się więcej i może nie będzie musiał czekać do 05.11 na chemie bo raczysko znów rośnie, czasem mam dość tych lekarzy szpitali badań bo jak nie ja to on i nie wiem kiedy wreszcie będzie spokój i będzie można choć trochę spokojnie pożyć ,pozdrawiam cię serdecznie i pisz czasem co u ciebie ale pamiętaj po każdej burzy wychodzi słoneczko i mam nadzieję że zaświeci ono i dla nas,życzę zdróweczka
-
Eliee wiem że trzeba mocz zakwaszać aby cewniki się nie zapychały,ja ma cewnik w stomii i od czasu kiedy piję wit c 1000 jednostek i jedną tabletkę ziołowego leku np. Femisept Uro lub NefroTabs a do kanapek daję suszoną żurawinę nie zapycha się a co do jedzenia to uważam że powinien jeść wszystko co da mu siły a jedzenie na zapychanie się cewników nie ma wpływu, pozdrawiam was serdecznie
-
-
Janek-dzieki, ze jestes :) juz po. Roza-u nas pomału , ale lepiej. Najwazniejsza sprawa jest postawienie mojego meza na nogi...aby zaczal po prostu sam chodzic.Wtedy bedzie mogl porobic badania, moze rozpoczac chemie? Prof. D dal mu na to 2 miesiace. Tylko martwie sie , aby maz nie zaczal jesc "smieci" , albowiem wmowil sobie , ze wysoko bialkowe jedzenie powoduje u niego zapychanie nefrostomii.Bardzo sie tego boi ,gdyz kazdy taki incydent wymaga jazdy do szpitala ... a pozniej najczesciej antybiotykoterapii //...Np dzisiaj z rosolu zjadl sama wode , a miesko i inne zostawil :(.
Bolek - dbaj o siebie <3
-
Bolku , pamietam, wspominałeś o tych podejrzeniach.Oby tylko okazały sie one fałszywe.Otrzymujesz chemie ,to teraz jest zasadne sprawdzanie tych miejsc? Smak masz zabużony bo to od leczenia.Może masz grzyby bądż drożdze w ustach i to wpływa na odczuwanie smaku. Chyba ,że chodzi ogólnie o brak apetytu. Pozdrawiam
-
Witam Wszystkich
Roza ja mam następną chemie 23,10 obecnie robię inne badani z zalecenia PETA-bo trochę wykryło podejrzenia ogólnie czuję sie dobrze To tylko z tym smakiem nie za dobrze
Pozdrawiam cie cieplutko
<3 <3 <
-
Janek , super ,ze już po .Teraz dbaj o siebie. Pozdrawiam serdecznie .Bolek, Eliee co u Was ? Bolek , kiedy kolejna chemia?
-
Przeszczep,udany wszystko pod kontrolą DJ w nerce.Wracam do domku.Jeszcze słaby ale będzie ? ok.Dzięki za słowa wsparcia dla mnie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich. ja
-
Marcela worki możesz kupić w sklepie ortoped z tym że mają umowę z daną firmą bo inaczej zapłacisz drożej niż z firmy ja korzystam z wysyłki kurier mi dostarcza za freee zadzwoni do danej firmy to ci wszystko powiedzą gdzie mają swoje sklepy