Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Eliee co do jedzenia to uważam że robisz bardzo dobrze,powinien jeść to co mu pomaga a przysmaki tylko czasami, co do zatykania nefrostomii to spróbuj tego co ja ale czy to da rezultat to nie wiadomo, czy ty robiłaś mężowi badanie -posiew moczu ? bo jeśli jest gorączka to ma bakterie w moczu i najszybciej ją zlikwidować antybiotykiem wypisanym w wyniku z posiewu, niektóre bakterie są wredne i powodują różne złe rzeczy w organizmie,może też są przyczyną zatykania, popytaj lekarza może coś doradzi na to zatykanie, mnie doradził zakwaszanie ale każdy lekarz ma swoje sposoby leczenia ,gdy się dowiesz innej metody to napisz mi może i mnie pomoże, pozdrawiam was serdecznie
-
dzięki Dona odpowiedź. Myślałam nad tym czy może lepiej by było podstawic pojemnik na mocz pod wężyk i tak zebrać próbkę do badania a wcześniej odkazic tą niebieską część wężyka octeniseptem. co o tym myślisz?
-
Witaj Moni ja przed pobraniem moczu zakładam nowy worek i po zebraniu oddaję mocz do badania, nie ma innej możliwości,mówili mi w laboratorium że najprawdziwszy wynik jest gdy pobieram mocz zaraz po wymianie cewnika to nie ma w nim jeszcze siedliska różnych bakterii i mocz jest taki jaki wypływa z nerki, chyba że ktoś zna lepszy sposób bo ja nie, pozdrawiam ciebie i męża i życzę wam wytrwałości w walce bo jest ona trudna
-
witajcie kochani
U nas znów zmiany. W środę mąż pojechał na chemię. Przed chemią miał badania krwi i moczu. badanie krwi w normie A w moczu nadal bakterie. te bakterie mąż ma leczyć u rodzinnego a chemii nie będzie bo lekarka stwierdziła że chemia jest szkodliwa. według niej wystarczy tylko radioterapia miejsca po węźle na którym był przerzut. wydaje mi się że chciała się pozbyc niewygodnego pacjenta który ma bakterie bo dwa tygodnie temu ta sama lekarka chciała dać I chemię i radioterapie. dzwoniłam do Gliwic i w przyszły czwartek mąż ma przyjść na konsultacje przed radioterapia. nie wiem co robić. nie wiem czy poszukać innego lekarza który jednak chemię da.
dona proszę napisz mi jak Ty pobierasz mocz na posiew. mężowi w szpitalu kazali pobrać z worków. według mnie to najgorsza opcja bo wiadomo że w worku mogą być bakterie.
-
Dona- on nie chodzi i nie nie stoi nawet. W szpitalu nie mogl przewrocic sie na bok. Teraz zeszla opuchlizna stop i potrafi sam usiasc na lozku. To kolosalny wrecz postep.Ale wszedzie czytam, ze odbudowanie miesni i etc to przede wszystkim dieta bialkowa. Ale on jak typowy facet , chcialby jesc : boczek. flaki, lopatke pieczona , kaszanke smazona i takie rzeczy. Uwazam, ze dla podtrzymania apetytu zjedzenie czasami tych jego marzen kulinarnych jest OK, ale staram sie tez przemycic w jego diecie bardziej wartosciowe produkty.Natomiast problem zatykania sie nefrostomii jest nie do ogarniecia nieomal gdy chory NIE CHODZI ! Chcac uniknac hospitalizacji w szpitalu gdzie jest SOR , trzeba organizowac transport medyczny ...do kliniki na Ursynowie i pozniej stamtad do domu. Nie jest to proste , a przede wszystkim kosztowne. Maz nabawil sie fobii-kazal mi polozyc klucz pod wycieraczka aby mogl wezwac karetke gdy mnie nie bedzie w domu. Nie wiemy tak do konca co powodowalo te problemy. Na dodatek po nich czesto pojawia sie goraczka i lekarz aplikuje antybiotyk. Niestety silny...dzialajacy na szczepy szpitalne/.../ I tak mamy, raz lepiej , raz gorzej...kalejdoskop. Calusy Dona <3
-
Eliee te specyfiki kupuje się bez recepty, kosztują ok.25 zł, mój lekarz dał mi tylko nazwy i jem tylko 1 dziennie chociaż tam pisze że 2, są to leki ziołowe a co do proszku do pieczenia to nie słyszałam,co do jedzenia to tak jak Bolek uważam że jeśli ma na coś ochotę to nie zaszkodzi tylko nie smażone i nie pieczone na tłuszczu, no i mówią że mięso to tylko drób a unikać czerwonego, na samym białku to szybko do sił by nie wrócił, pozdrawiam
-
-
Dona, czy te specyfiki sa na recepte ? Vit C wiadomo,ze nie, ale reszta? Musimy cos zastosowac...zurawinke juz podaje :).
Bolek, on kaze mi flaki podawac...incydentalnie to robie , ale martwie sie , ze jego dieta powinna byc wysokobialkowa, aby organizm mogl wrocic do stanu z lipca chociazby.
A gdzie Janek??????? Jesli mozesz to sie odezwij bo martwi nas milczenie.
Buziaki wszystkim <3
-
Dona Serdeczne Dziękuje Za wsparcie duchowe ja cały czas jestem z tobą masz na prawdę siły to wszystko pogodzić z tymi choróbskami
Dona a worki bierz bezpośrednio z firmy każda firma prowadzi sprzedaż wysyłkową i nić nie nie kosztuje KURYJ ER za free ja tak biorę Nasz spokój w tej chorobie szybko się nie kończy zawsze coś wyskoczy ja muszę robić biopsję USG potwierdza guzek z tym że nie ogniskowy, Oj tego słonka brakuje
Pozdrawiam cię cieplutko
<3 <3
-
Witaj Heńku niestety zima za pasem, w poniedziałek i wtorek był u nas śnieg i to dość dużo ale zniknął ,niestety zimno zostało, mam nadzieję że słoneczko jeszcze w tym roku zobaczymy ale o ciepełko będzie trudno,przy kwiatkach mam jeszcze trochę roboty ale czekam aż się choć troszkę ociepli, ja jestem ciepłolubna i na zimno wychodzę tylko jak muszę, u ciebie pewnie motocykle już przygotowane do zimy i będziemy czekać na wiosnę i nowe ciepełko,mam nadzieję że do wiosny i u mnie jakoś się ułoży to wszystko i będzie dobrze i byle do wiosny a lato będzie wspaniałe,napisz co tam u ciebie bo dawno nic o sobie nie pisałeś,myślę że jest ok ale napisz bo dobre wiadomości są jak lekarstwa na ciało i duszę, pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka