Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • przejęta , tak jak pisał Janek ,wielka szkoda ,ze mięśniówka zajęta.Dobrze ,że Średni stopień złośliwości. Sądzę ,że jeżeli bo badaniach nie stwierdzą zajętych węzłów chłonnych miednicy i nie znajdą innych podejrzanych miejsc ,to albo zaproponują wlewki ,albo usunięcie pęcherza. Konieczna pilna konsultacja. Działaj szybko . Napisz jeszcze jak duży był guz , powinno być w wyniku i czy był jeden czy było ich więcej. Te informacje tez maja znaczenie .
  • A zna ktoś może dobrego urologa który mógłby to skonsultowac w sumie obojętnie z jakich okolic ale mam mało czasu bo 3.11 mam tk , a póżniej zaraz chcą operować.
  • A zna ktoś może dobrego urologa który mógłby to skonsultowac w sumie obojętnie z jakich okolic ale mam mało czasu bo 3.11 mam tk , a póżniej zaraz chcą operować.
  • Dokładny opis mikroskopowy; Invasine urothelial carcinoma high-grade G2. Rozległa martwica guza. Nowotwór nacieka mięśniówkę pęcherza. Nic więcej tam nie pisze. 12 lat temu miałam wycinane moczowody i zrobione z jelita, rozpoznanie jakie podają to wodonercze z przeszkoda w połączeniu moczowodowo-miedniczkowym. A do tego wyniku hist to nie mam żadnych więcej oznaczeń tak jak to podajecie.
  • Naciek na mięśniowke to jest poważna sprawa.Ale mimo to konsultacje są konieczne. Pozdrawiam.j.a
  • Dokładny opis mikroskopowy; Invasine urothelial carcinoma high-grade G2. Rozległa martwica guza. Nowotwór nacieka mięśniówkę pęcherza. Nic więcej tam nie pisze. 12 lat temu miałam wycinane moczowody i zrobione z jelita, rozpoznanie jakie podają to wodonercze z przeszkoda w połączeniu moczowodowo-miedniczkowym. A do tego wyniku hist to nie mam żadnych więcej oznaczeń tak jak to podajecie.
  • Witaj przejęta. Tak jak juz wcześniej panowie pisali ,to opis wyniku taki bardzo cieniutki.Nic wiecej nie ma ?
  • Przejęta G2 możną leczyć ja z g3 cis walczyłem 7 lat znam osoby które z g2 zostały wyleczone do g1 nie złośliwy bez wznowy Tak jak pisze Janek konsultacja z innym urologiem nigdy nie wierz jednemu lekarzowi Pozdrawiam
  • Przejęta. Tylko tyle o tym guzie.To jest mało. Nic na temat głębokości .Ja też mam G2 T1\2NxMo.I walczę z gadem już 13 miesięcy .Miałem 5 zabiegów TURBT .I po pierwszym zabiegu TURBT CHCIANO ROBIĆ RADYKALNE ROZWIĄZANIE. Im oni gorzej mówili o moim gadzie tym lepsze miałem wyniki.Na chwile obecną nikt już nie mówi o radykalnej.Koniecznie musisz to konsultować z innym lekarzem .I to szybciutko .Pozdrawiam.ja
  • majka6301.Witam, mam już wynik G2 ale chcą mi jeszcze wykonać tk póżniej do tygodnia będą pewnie to usuwać. Jeśli możesz się ze mną spotkać to bardzo proszę , czekam na odpowiedz.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat