Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • czytałam, ale nie myślałam, że tu wrócę.Po pięciu miesiącach od śmierci mamy dowiedziałam się, że siostra ma guza wątroby.Ile może znieść ludzka psychika?Wyczerpała mnie choroba mamy, a trzeba zmierzyć się z nią jeszcze raz.Ile jeszcze?
  • Moni brałem maść ale nie pamiętam nazwy ale w aptece ci doradzą tak zrobi się normalna miętka skóra Chyba że sa zrosty szwów to może być dłużej twardy szew Pozdrawiam
  • 9 lat temu
    Kochani czy używacie jakiś maści na bliznę pooperacyjną? Mąż ma bliznę twardą i nie wiem czy da się ją jakoś zmiękczyć
  • Beti Ja we Wrocławiu to bardzo szybko urósł mój miał 2 cen
  • Tyle uroslo w 4 miesiace..
  • Bolek a gdzie sie leczysz?
  • Beti to sa duże guzy na wątrobie u mnie wykryto w TK kontrolnym w kwietniu tego r .Na zebrach też je czyszczą jak i kręgosłup Nie jestem medykiem ale tu chyba chemia czy radioterapia nie pomoże bo wątroby nie można naświetlać tylko skalpel :)
  • Bolek1950 guzy sa wielkosci 4cm w jednym placie i 1,3 w drugim. Na zebrach i kręgosłupie po 1, 2 cm... Jak dawno miales przerzut? I o ile watroba jest operacyjna to co z kregoslupem i zebrem.. . :(
  • anita 123 tutaj wszyscy mówimy sobie po imieniu lub nicku :)
  • anita 123 jak chcesz możesz napisać do mnie na maila czarownica44@o2.pl Moja historia opisana jest na początku "rak pęcherza moczowego" mam wyłoniony pęcherz z jelita. Pozdrawiam.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat